Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cafeaua are sute de milioane de adepti in toata lumea, iar pentru unii reprezinta cea mai importanta sursa de antioxidanti din dieta. Iata cateva trucuri care te ajuta sa bei zilnic o cafea sanatoasa:
1. Fara cafeina dupa ora 14
Cafeina este un stimulent. Acesta este unul dintre motivele pentru care ne bucuram de cafea atat de mult; cafeina ne ofera energie si ne ajuta sa stam treji atunci cand ne simtim obositi. Dar daca bem cafea la o ora tarzie, ne putem strica somnul, iar un somn de proasta calitate poate duce la tot felul de probleme.
Daca trebuie sa beti ceva de acest gen, alegeti cafea decofeinizata sau optati pentru o ceasca de ceai, care au mult mai putina cafeina decat cafeaua. Este bine sa ne abtinem de la cafea dupa ora 14-15, in functie de ora la care mergem la culcare si de cat de sensibili suntem la cafeina.
2. Nu puneti mult zahar in cafea
Este foarte usor sa-ti transformi cafeaua in ceva impropriu pentru consumul uman. Cel mai bun mod de a face acest lucru este sa pui o gramada de zahar in ea, cel mai nociv ingredient din dieta moderna. Zaharul, mai ales datorita continutului ridicat de fructoza, poate provoca multe boli, printre care se afla obezitatea si diabetul. Daca nu puteti bea cafea fara un indulcitor, folositi stevia.
3. Alegeti o marca de calitate, de preferat organica
Ca si in cazul altor alimente, calitatea produsului poate varia mult, in functie de metoda de prelucrare si modul in care a fost crescut. Boabele de cafea tind sa fie stropite cu pesticide, erbicide si diverse toxine care nu au fost niciodata destinate consumului uman. Din acest motiv, alegeti cafea organica ori de cate ori este posibil.
4. Nu utilizati indulcitori artificiali
Folosirea indulcitorilor artificiali in cafea in loc de zahar ar putea parea o buna idee, avand in vedere ca acestia nu au calorii. Insa dovezile nu sprijina acest lucru. Multe studii observationale asociaza indulcitorii artificiali cu tot soiul de probleme de sanatate. De aceea, este mai bine sa nu puneti indulcitori artificiali in cafea. Din nou, stevia este o alternativa naturala, dar cafeaua neindulcita este minunata daca va acordati timpul necesar pentru a va obisnui cu ea.
5. Adaugati putina scortisoara in cafea
Scortisoara se potriveste bine cu aroma cafelei, dar nu acesta este motivul pentru care se recomanda aceasta combinatie. Studiile arata ca scortisoara poate scadea glicemia, colesterolul si trigliceridele la diabetici. Daca vreti o cafea aromata, adaugati un praf de scortisoara. Este surprinzator de buna. sursa: sanatate.bzi.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.