Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Pe lângă vizita anuală pe care trebuie să o faci la medic, sunt câteva teste ce pot fi făcute acasă și îți pot da informații prețioase despre starea ta de sănătate. Vezi care sunt.
Stai într-un picior
Stai într-un picior, iar pe celălalt ridică-l în spate, astfel încât să îl prinzi cu mâna de pe aceeași parte. Încearcă să stai în această poziție timp de 60 de secunde. Dacă începi să îți pierzi echilibrul după doar 20 de secunde, ai un risc crescut de a avea probleme cerebrale, potrivit rd.com. Un studiu efectuat de cercetătorii japonezi a arătat că 30% dintre adulții care nu puteau să îți mențină echilibrul aveau hemoragii minore în creier. Aceste mici scurgeri de sânge nu pot fi detectate decât printr-un RMN și sunt semne timpurii de demență sau de accident cerebral. Deși aceste hemoragii au efecte pe termen lung, au un impact imediat asupra echilibrului unei persoanei, dar și al memoriei și capacității de a lua decizii. „Studiul nostru a arătat că abilitatea de a-ți păstra echilibrul într-un singur picior este un test important pentru sănătatea creierului. Persoanele care nu reușesc să stea în această poziție ar trebui să primească o atenție specială, deoarece au un risc crescut de a suferi de boli ale creierului și declin cognitiv”, a declarat dr. Yasuharu Tabara, cel care a condus cercetările, pentru forbes.com.
Ridică-te brusc de pe scaun
Stai pe scaun, apoi ridică-te brusc, apoi stai din nou pe scaun și ridică-te brusc. Acest exercițiu trebuie realizat de 10 ori, timp în care trebuie să te cronometrezi. Într-un studiu realizat de cercetătorii britanici, adulții care erau capabili să facă această mișcare de 10 ori în 21 de secunde sau mai puțini aveau o speranță de viață mai mare decât cei care făceau același exercițiu într-un timp mai lung. Ca să treci cu bine de acest test trebuie să ai forță în mușchii din partea inferioară a corpului, echilbru, coordonare și un aparat cardio-respirator sănătos. Cercetătorii sunt de părere că un rezultat slab poate indica prezența unei boli cu mult înainte ca ea să dea simptome. Dacă nu te descurci foarte bine la acest exercițiu, nu ai de ce să îți faci griji. Ai timp să îți îmbunătățești performanța cu ajutorul sportului. În filmulețul de mai jos vezi câteva exerciții care te vor ajuta să îți îmbunătățești mușchii din partea inferioară a corpului.
Atinge-ți degetele de la picioare
Stai cu picioarele întinde pe podea și cu spatele lipit de un perete. În această poziție, încearcă să îți atingi degetele de la picioare. Dacă nu reușești, ai un risc crescut de a suferi de boli cardiovasculare. Folosind acest test, cercetătorii de la Universitatea din Texas au arătat că un corp flexibil indică și existența unor artere flexibile. Aceleași cercetări au arătat că oamenii care nu reușeau să își atingă degetele aveau artere rigide. Trebuie să știi că dacă ai artere flexibile, sângele circulă mai ușor, pe când cele rigide fac inima să lucreze mai mult, punându-te la risc de infarct sau atac cerebral. Dacă ai obținut rezultate slabe la aceste teste, mergi la medic și discută cu el schimbările pe care trebuie să le faci, ca să fii mai sănătoasă. sursa: unica.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.