Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Nivelul ridicat de stres poate duce la o creștere a nivelului de colesterol și a tensiunii arteriale, care poate provoca probleme inimii. Stresul este o senzație fizică și emoțională de tensiune ce poate reacționa în diferite situații sau sentimente, declanșate de fustrare, furie sau nervi.
Uneori, stresul poate fi descris ca un lucru pozitiv, deoarece este reacția firească a organismului de a ajuta la evitarea unui risc. Cei mai mulți oameni se confruntă cu un nivel crescut de stres, la un moment dat în viață, iar acest lucru poate duce la apariția mai multor probleme de sănătate fizică și emoțională.
Cu un stil de viață agitat, incidența persoanelor care sunt stresate este în creștere, și mai mult de o persoană se simte stresată și îi este greu să se controleze.
Aspectul cel mai îngrijorător dintre toate, este faptul că cei mai mulți care suferă de stres nu iau nicio măsură, și mai târziu va avea consecințe asupra organismului. Un studiu recent a arătat că 40 % din cei care sunt stresați, au probleme cu somnul.
În afară de asta, știai că stresul este legat de modificarea funcțiilor anumitor organe din corp, care la rândul lor afectează și poate reduce calitatea vieții?
Iată care sunt cele mai afectate organe din corp atunci când ești stresată:
Pielea
Stresul provoacă corpul pentru a răspunde cu inflamație, cauzează porii pielii care se blochează. Blocaj care poate duce la o piele iritată, de culoare roșie, provocând acumularea de sebum pe față. În concluzie, stresul poate fi una din cauzele apariției acneei.
Inima
Starea continuă de tensiune acuzată de nivelul crescut de stres duce la creșterea colesterolului, a tensiunii arteriale și a trigliceridelor din sânge. Într-un articol publicat de Biblioteca Națională de Medicină, s-a constatat că persoanele care suferă de stres cronic au probleme cu menținerea unei inimi sănătoase.
Ochii
Un studiu a arătat că stresul fizic și emoțional excesiv poate provoca tremurări în jurul ochilor, deoarece declanșează un mușchi mic a cărui funcție este de a ridica și mișca pleoapele. În plus, stresul este legat de inflamația ochilor și a vederii încețoșate.
Creierul
Prea mult stres poate crește producția în organism a hormonului cunoscut sub numele de cortizol. Nivelul de cortizol în mod excesiv poate afecta negativ cortexul frontal al creierului, cel care este responsabil de memorie și de luarea deciziilor.
Deoarece stresul a devenit o parte din viața de zi cu zi, trebuie să luăm în considerare niște orientări care să ne ajute să luptăm sau să-l eliminăm, deoarece afectează negativ sănătatea.
- Tehnici de relaxare, cum ar fi yoga practică, dans, înotul, sau încearcă aromoterapie;
- Practică niște exercițiu în fiecare zi;
- Planifică activități în jur de ora în care trebuie să fii conștientă și să ai o dispoziție bună;
- Ia pauze în timp ce lucrezi, aer proaspăt
- Fă-ți timp ca să te răsfeți și să faci lucruri care te bucură;
- Schimbă dieta;
- Crește aportul de apă;
- Evită obiceiuri care te indispun;
- Evită consumul de alcool și tutun.
sursa: stiri.com.ro
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.