Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tot mai multi copii si adolescenti sufera din cauza durerii de spate. Lipsa activitatii fizice sau, dimpotriva, efortul fizic intens, obezitatea, postura incorecta la birou, greutatea ghiozdanului se afla la originea problemelor cu coloana vertebrala. Iata ce recomanda medicii pentru a preveni sau a limita durerea de spate.
Un adolescent din trei are dureri de spate. Potrivit revistei de specialitate Journal of the American Academy of Orthopedic Surgeons, frecventa durerii de spate la adolescenti si tineri este in continua crestere. Un studiu citat de futura-sciences.com sustine ca incidenta durerii de spate la adolescenti a crescut de la 11% la 33%, noteaza adevarul.ro.
In acest nou articol, cei doi autori au alcatuit o lista cu principalele cauze ale durerii de spate in pediatrie si propun strategii de diagnostic si tratament. Pentru aproape 60% din pacientii adolescenti, examenul clinic si investigatiile imagistice nu evidentiaza o cauza clara a durerii de spate. Potrivit autorului principal al studiului, Suken Shah, chirurg ortoped la Spitalul de Copii din Wilmington (SUA), „ar putea fi de origine musculara, din cauza posturii incorecte, a antrenamentului intens in cadrul unui sport sau mai multe sporturi sau, dimpotriva, prea putina activitate fizica“.
In general, durerea este tinuta sub control prin odihna si antiinflamatoare non-steroidiene precum ibuprofenul. Alte cauze care explica frecventa crescuta a acestei probleme in randul copiilor si adolescentilor sunt: sedentarismul, obezitatea si greutatea ghiozdanului. De altfel, copiii care se acuza frecvent dureri de spate sau de articulatii (genunchi, sold, glezna) au un indice de masa corporala (IMC) mai mare decat al celor care nu au aceste probleme.
Pentru a preveni sau limita durerea, medicii recomanda:
· corectarea pozitiei la birou,
· tonifierea musculaturii prin exercitii fizice armonioase si inot,
· limitarea greutatii ghiozdanului, care nu trebuie sa depaseasca 10% din greutatea corporala a copilului, purtarea corecta a ghiozdanului, cu ambele centuri pe umeri;
· depistarea si tratarea prompta a deformarilor coloanei vertebrale (cifoza, scolioza, lordoza). sursa: sanatate.bzi.ro
31.01.2016 la 19:18
Cunosc persoane de varste diferite, ocupatii diferite, nivel de efort si posturi foarte diferite si care toti sufera de dureri de coloana, deci nu se poate aplica un anume tipar cauzal. Cred ca motivele trebuie cautate in alta parte, in speta in alimentatie sau in bombardamentul cu unde electromagnetice la care suntem supusi zilnic si despre care nimeni nu sufla un cuvintel.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.