Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Se intampla sa te simti mai tot timpul obosit, chiar daca dormi suficiente ore noaptea? Iata care ar putea fi cauzele oboselii cronice si cum iti poti recapata energia de zi cu zi.
CAUZELE OBOSELII PERMANENTE
DESHIRATAREA
Cerinta organismului de a consuma apa dispare odata ce inaintam in varsta, cand setea... ajunge chiar sa fie confundata cu foamea. Multi adulti ajung sa manance cand de fapt ar trebui sa bea apa.
Deshidratarea prelungita este o cauza des intalnita pentru senzatia de oboseala din timpul zilei. Este indicat sa beti minim 2 litri de apa pe zi pentru o buna hidratare a tesuturilor.
ANEMIA
In cazul anemiei organismul nu este suficient oxigenat pentru ca globulele rosii nu pot duce suficient oxigen la celule. De aceea apare o stare de astenie si oboseala care are caracter permanent si care nu dispare dupa somn sau administrarea de energizante.
LIPSA UNOR VITAMINE DIN COMPLEXUL B
Vitaminele din complexul B sustin functiile creierului, fiind implicate in mecanismele de memorare si mentinere a atentiei. Vitamina B12 este esentiala in tratarea anemiei pernicioase. Atunci cand aportul de vitamine din complexul B este insuficient si apare carenta acestora, practic mintea ne merge greu, pot sa apara migrenele si senzatia de oboseala este permanenta. Cele mai bogate alimente in vitamine din complexul B sunt semintele necoapte (seminte de in, de floarea-soarelui, de dovleac, de chia, de susan etc.), nucile, carnea de peste, uleiurile extravirgine (ulei de canepa, ulei de dovleac, ulei de susan, de masline etc.).
ANTRENAMENTELE FIZICE INTENSE
Atunci cand facem un antrenament fizic, organismul nostru are nevoie de timp pentru a-si reveni. Daca facem antrenamente fizice intense la intervale scurte de timp, riscam sa ne simtim obositi in permanenta sau, mai rau, sa producem uzura organismului. De exemplu exercitiile pentru coloana vertebrala nu ar trebui realizate la intervale mai mici de 5 zile. De asemenea dupa o febra musculara intensa organismul are nevoie de cel putin 5 zile pentru a-si reveni complet, uneori chiar si de mai mult timp pentru a construi fibrele musculare sau a reface rezistenta oaselor.
MEDICAMENTELE
Foarte multe medicamente pot produce somnolenta si stare de moleseala. Este indicat sa cititi prospectul medicamentelor pe care le luati si sa cereti sfatul medicului daca acestea fac parte dintr-o terapie zilnica (de xemplu beta-blocantele sau antidepresivele).
BOLILE ENDOCRINE
Bolile glandelor supralenale si ale tiroidei reprezinta cele mai frecvente tulburari endocrine care se asociaza cu stare permanenta de oboseala. Sindromul Cushing, dar si hipotiroidismul sau tiroidita Hashimoto se asociaza cu oboseala inexplicabila si persistenta. sursa: stiri.com.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.