Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Corpul uman are o multime de proprietati si abilitati si parca niciodata nu stii destule despre el. Este un mecanism fantastic ce te uimeste in fiecare zi. Tu stiai aceste curiozitati despre corpul uman?
De ce exista spasmul pleoapei
Fenomenul enervant poarta numele de miokimie. Nu se cunosc foarte multe legat de spasmul pleoapei si poate fi provocat de un zbaterea unui nerv. Potrivit expertilor printre cauzele spasmului se numara obosela, stresul si cafeina. Din fericire, fenomenul este de scurta durata si trece de la sine. Pentru a scadea sansele de a te mai confrunta cu acest fenoment renunta la cafea si alcool si ofera-le ochilor tai, ca si restului organismului – un somn odihnitor de noapte.
Urechile cresc mereu?
Da, cel putin urechea externa. La nastere, urechea este, proportional vorbind, cea mai mare componenta a corpului. Urechile cresc rapid pana la 10 ani, apoi incetinesc si se maresc cu 0,22 mm pe an, potrivit unui studiu realizat de catre Colegiul Roial Britanic. Alte studii arata ca lobul urechii se lungeste pe toata durata vietii (barbatii au lobi mai mari decat ai femeilor). Nu insa si marimea canalului urechii, care este format din oase si cartilagii, nu creste pe masura ce oamenii imbatranesc.
Totii copiii sunt nascuti fara pistrui?
Copilasii pot avea semne din nastere si „semne de frumusete” insa este adevarat ca apar in viata fara pistrui, pe care pielea ii produce (folosind excesul de pigment) ca raspuns la expunerea la soare. Pe masura ce bebelusii sunt expusi la soare, in special cei cu pielea alba si ochi deschisi la culoare, au sanse mari sa se aleaga cu pistrui (si au un risc ridicat sa dezvolte cancer de piele mai tarziu).
„Acesi pistrui care apar la copiii roscati nu sunt ceva simpatic – sunt semne lasate de soare. Iar pistruii indica si afectiuni ale ADN-ului din celulele pielii”, sustine Robin Ashinoff, dermatolog la Hackensack University Medical Center. Copiilor, cat si adultilor ar trebui sa li se monitorizeze pistruii de catre un dermatolog si sa foloseasca mereu crema de protectie solara.
Ce cauzeaza amorteala?
Afectiunea poarta numele de parestezia si este cauzata de catre presiunea prelungita aplicata asupra unor nervi ai extremitatilor. Daca stai prea mult intr-o pozitie ciudata, chiar si picior peste picior, pot presa suficient de tare un nerv si astfel se intrerupe semnalul catre creier.
Parestezia se simte deobicei la extremitati – picioare, maini si glezne. Chiar si o schimbare a pozitie restabileste comunicarea nervului cu creierul.
De ce vezi cercuri in jurul luminii
Acest fenomen intra in categoria „aberatiei sferice” – doar unul dintre numeroasele exemple care arata ca ochiul uman este optic imperfect. In timpul zilei, pupila se ingusteaza, permitand luminii sa loveasca exact in centrul cristalinului. Noaptea, pupila se dilata dramatic pentru a permite unui maximum de lumina sa ajunga la cristalin, iar ochiul tau foloseste o cantitate mai mare din cristalin pentru a vedea. Cu cat razele de lumina se departeaza de centrul cristalinului cu atat mai mult aceste raze nu vor fi concentrate pe centrul ochiului. Vezi cercuri pentru ca un cristalin este rotund.
Aproape toata lumea vede aceste cercuri. Insa halourile pot fi un semn al opacitatii cristalinului – cataracta. De aceea ar trebui sa mergi sa fii consultat de catre un specialist daca experiementezi aceste fenomene.
Pot guma si cascavalul sa ajute la sanatatea dintilor
De fiecare data cand mananci, bacteriile din gura ta reactioneaza chimic cu mancarea si introduc un acid organic care poate cauza carierea dintilor. Prin indepartarea resturilor, spalarea dintilor si diluarea acidului, saliva ocupa un loc important in acest proces. Cheia este sa ai cat mai multa saliva, iar aici guma sau cel putin mestecarea intra in scena. „S-a demonstrat ca simplul act al mestecarii unei gume stimuleaza fluxul de saliva”, spune James Wefel, medic stomatolog. In ceea ce priveste cascavalul, grasimile lui pot fi o bariera protectoare pentru dinti, de asemenea ontine calciu si fosfat, care impiedica cariile si intaresc dintii. Consuma mereu guma fara zahar dupa masa. Sau termina fiecare masa cu cateva bucati de cascaval sau branza.
De ce ai intepaturi laterale
Cele doua cauze clasice ale intepaturilor laterale sunt alergarea si rasul prelungit. Aceste doua activitati au cel putin un lucru in comun: exercitarea unei presiuni asupra diafragmei. „Cand razi foarte tare inghiti foarte mult aer, care umple plamanii si impinge in jos diafragma in timp ce muschii abdominali se contracta si imping in sus diafragma”, explica Robert Gotlin medic sportiv. Iar asta de intampla de cateva ori pe minut in timp ce razi din toata inima. Compresia repetata poate produce spasme ale muschilor asa numitele intepaturi laterale. sursa: stiri.com.ro
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.