Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Conţinând fier (component al hemoglobinei din sânge) şi cupru (care ajută la absorbţia fierului) căpșunile sunt recomandate în tratamentul anemiilor.
Tonifică şi remineralizează organismul, incetinid procesul de îmbătrânire.
Au acţiune benefică asupra ficatului, ajutând prin vitamina K pe care o conţin, la funcţionarea normală a să. În acest sens cură cu căpşuni este benefică în insuficientă hepatică, litiază biliară şi dischinezii biliare.
Căpşunile au rol hipotensor fiind indicate în hipertensiuni arteriale şi alte boli cardiace.
Căpşunile mai sunt indicate şi în afecţiuni renale (inclusiv litiaze), reumatism, ateroscleroza, guţă, varice, intoxicaţii alcoolice sau cu tutun, tuberculoză, etc.
Căpşunile au acţiune bactericidă şi antihelmitica
Fructele sunt diuretic active, stimulând eliminarea acidului uric, a toxinelor şi a excesului de colesterol din corp. Conţinând vitamina E, vitamine din complexul B şi mangan influenţează funcţionarea normală a sistemului nervos, fiind indicate atât în astenii cât şi pentru prevenirea insomniilor.
Căpşunile ajută la combaterea bolilor de inima, infarcturilor şi bolii Alzheimer
Cercetătorii au descoperit că nivelul ridicat de antioxidanţi din căpşuni poate ajută la neutralizarea efectelor distructive ale radicalilor liberi din sistemul nostru, ajutând în acelaşi timp organismul să îşi repare ţesuturile, dându-i acestuia un surplus de vitamina C.
Fibrele din căpşuni, cca 12% din DZR, ajută la absorbţia nutrienţilor, inhibă producerea colesterolului din ficat şi ajută la stabilizarea glucozei din sânge.
Cum se prepară vinul de căpşuni
Ingrediente:
2 l apă,
1 kg zahăr,
căpşuni atât cât să rezulte circa 1l de suc (2 - 2,5 kg).
Mod de preparare: Căpşunile se presează uşor într-o sită pentru spălat fructe (de preferinţă din material plastic) pusă deasupra unei oale în care să se scurgă sucul. Acesta se strecoară apoi printr-un tifon pus în două. Sucul rezultat se amestecă cu apă şi zahărul până ce această se dizolvă complet, apoi se toarnă într-un borcan de circa 5 l (pentru a nu fi complet plin).
Borcanul se leagă cu un tifon dublu şi se aşează într-un loc în care temperatura să nu fie prea mare (15-19 grade), până când procesul de fermentare s-a incheat (nu se mai observă fierbere în vas).
După aceea borcanul se pune cu multă precauţie, pentru a nu deranja drojdia depusă pe fund, pe o masă , pentru a se putea scoate vinul din el cu ajutorul unui furtun şi a-l turna în sticle. Sticlele se astupă etanş cu dopuri de pluta, se depozitează la rece cel puţin 2 luni, după care se poate consuma.
Mod de administrare:
Vinul de căpşuni se administrează câte 50 ml de 3 ori pe zi înainte de mâncare. Sursa: Realitatea.net
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.