Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cercetatorii sustin ca poate fi absorbit cu usurinta prin piele si tractul gastro-intestinal, urme ale acestuia gasindu-se in urina si laptele matern. Un nou studiu sustine ca o substanta chimica frecvent intalnita in pasta de dinti si in sampon, si anume triclosanul, ar putea fi vinovatul principal de distrugerea unei bacterii importante pentru sanatatea oamenilor.
Pasta de dinti pentru fortificare si protectie, cu extract de musetel BIO Kräuter® la numai 10,99 lei
Potrivit csid.ro, triclosanul este un tip de pesticid care incepe sa fie folosit prin anii ’70 ca sapun anti-microbian, de medicii chirurgi, inainte de a intra in operatii. Apoi, industria chimica incepe sa-l introduca in sapunuri, sampoane, deodorante, pasta de dinti, apa de gura, ustensile de bucatarie, jucarii, pungi de gunoi si chiar sosete. În pasta de dinti, triclosanul a fost introdus pentru proprietatile lui anti-bacteriene, de lupta impotriva gingivitei.
Sunt nenumarate studii care arata ca triclosanul este asociat cu dereglarile hormonale si cu riscul aparitiei cancerului de san. Un studiu recent facut pe pesti zebra a demonstrat ca substanta distruge bacterii din sistemul digestiv importante pentru functionarea corecta a organismului. Disfunctiile acestui microbiom au fost asociate cu diabet, boli de inima, artrita si malnutritie. Unele bacterii au fost mai susceptibile la impactul triclosanului – cum ar fi cele din clasa Enterobacteriacea, in timp ce unele au fost mai rezistente, cum este cazul celor din clasa Pseudomonas.
Cu toate acestea, expertii in sanatate spun ca nu ese inca foarte clar care ar putea fi implicatiile pentru sanatatea animalului sau al oamenilor, dar compromiterea bacteriilor din tractul intestinal ar putea contribui la dezvoltarea bolilor. Pestele zebra este un animal model care este folosit pentru a determina posibilul impact asupra biologiei umane, potrivit CSID. „Exista o intreaga istorie in ceea ce priveste expunerea la patogeni microbiale care a condus la o crestere a folosirii acestui tip de produse antibacteriale. Cu toate acestea, in prezent, lumea a inceput sa constientizeze cat de importante sunt bacteriile din microbiomul intestinal pentru starea generala de sanatate si ca administrarea exagerata a antibioticelora poate duce la aparitia unor super- microbi. Exista consecinte in momentul in care incerci in mod constant sa omori bacteria din jurul nostru - acestea sunt aspecte pe care acum incepem sa le intelegem cu adevarat”, a explicat profesorul Thomas Sharpton de la Oregon University. sursa: sanatate.bzi.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.