Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Toată lumea știe că oasele și dinții au nevoie de calciu pentru a se forma și menține. Însă acest mineral se găsește și în sânge, neuroni și țesuturi. Și când acesta nu este suficient în corp, apar dereglări, care se manifestă nu doar la nivelul danturii și oaselor.
Studiile arată că mai mult de 70% din sistemul osos este format din calciu, deci eventualele carențe ar putea afecta serios structura oaselor. Din păcate, o cantitate insuficientă de calciu se manifestă grav și la nivelul sistemului nervos și afectează dezvoltarea celulelor corpului.
Mai mult, acest mineral esențial pentru sănătate aduce beneficii și în coagularea sângelui, ajută la reglarea bătăilor inimii și poate relaxa mușchii încordați.
Având asemenea efecte pozitive asupra corpului, e clar că deficitele de calciu produc dezechilibre și boli grave, cum sunt osteoporoza și dezvoltarea unor afecțiuni cardiovasculare serioase.
Iată care sunt cele mai frecvente simptome ale lipsei de calciu, cunoscută și sub denumirea de „cădere de calciu“:
1. Crampe musculare
De obicei, crampele musculare apar după efort fizic solicitant și în urma unui deficit de potasiu. Însă crampele pot apărea și din cauza lipsei de calciu în organsim. Simți durere în zona brațelor, coapselor și a extremităților? Ia în calcul că s-ar putea să ai nevoie de un aport mai mare de acest mineral.
2. Dureri articulare și de oase
Când apar dureri de articulații și de oase, pe termen lung, cel mai adesea este vorba despre prezența unor boli cronice, precum este artrita. Dacă durerile sunt temporare și se calmează când consumi o perioadă produse lactate, ouă și brânzeturi, e clar că durerile au apărut din cauza unei cantități insuficiente de calciu.
3. Tulburările de somn
Deficitul de calciu este responsabil și pentru apariția tulburărilor cronice de somn. Insomnia ori orele puțin de odihnă, cauzate de trezirile frecvente în timpul nopții, pot indica faptul că organismul are nevoie de mai mult calciu.
4. Problemele dentare
Cum dinții și oasele sunt preponderent formate din calciu, insuficiența acestui mineral în corp afectează direct sănătatea dinților. Astfel, pot apărea cariile, infecțiile dentare, sensibilitatea dentară și îngălbenirea dinților.
5. Apariția eczemelor și exfolierea unghiilor
Cum calciul are un rol important în regenerarea celulelor, lipsa acestui mineral poate cauza și probleme la nivelul unghiilor și pielii. Prin urmare, când în corp nu este suficient calciu, unghiile încep să se exfolieze, sunt mai fragile și pielea se usucă și favorizează dezvoltarea eczemelor și a dermatitelor.
6. Căderea masivă a podoabei capilare
Printre motivele pentru care părul este fragil, uscat și fără vitalitate se numără și carența de calciu. Adoptă o alimentație bogată în fructe și legume bogate în calciu, lactate și brânzeturi, și evită carnea roșie, despre care se spune că „fură calciul” din corp. sursa: stiri.com.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.