Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tinitusul, asa cum este cunoscut tiuitul urechilor in termeni medicali, poate ascunde o serie de afectiuni. Este un fenomen frecvent, 10% din populatia lumii suferind macar o data in viata un astfel de episod.
Fenomenul este mai accentuat si frecvent odata cu inaintarea in varsta.
Zgomotul apare in lipsa unui stimul sonor si este descris prin aparitia vajaielilor, pocniturilor, fosnetelor si ticaitului la nivelul urechii.
Sinuzita sau otita
Infectiile, inflamatiile, sinuzitele si otitele pot cauza tiuitul urechilor. Pentru stabilirea diagnosticului este insa necesar un examen ORL.
Un posibil atac cerebral
Pulsatiile prea mari in regiunea gatului si la baza cutiei craniene provoaca tinitus. in acest caz, poate fi vorba despre arterioscleroza.
De asemenea, tulburari ale sistemului nervos central, cauzate de anumite tumori ale creierului, scleroza mutipla, atac cerebral, pot sa determine neplacutele zgomote la nivelul urechii. si bolile metabolice (diabet, hiper sau hipotiroidie) sau tensiunile la nivelul vertebrelor cervicale favorizeaza tinitusul.
Stiai ca…
…unele medicamente, administrate in doze mari si pe perioade indelungate sau prea puternice, pot duce la aparitia tinitusului? Este vorba despre analgezice, antibiotice puternice, citostatice si unele antiinflamatoare.
Asculti muzica la volum prea ridicat
Un studiu efectuat de Comisia Europeana a reliefat faptul pana la 10 milioane de persoane din Uniunea Europeana risca sa-și piarda auzul din cauza folosirii zilnice a playerelor audio personale la un volum ridicat, cauza a aparitiei tinitusului.
Specialistii te sfatuiesc sa eviti pe cat posibil orice expunere la zgomote puternice si de lunga durata.
Folosești prea mult telefonul mobil
Persoanele care folosesc frecvent telefonul mobil sunt mai predispuse la tinitus. Numai zece minute de vorbit la mobil zilnic cresc cu peste 70% riscul de a suferi de tinitus. De vina pentru acest efect nedorit al folosirii intensive a mobilului sunt campurile electromagnetice emise de dispozitiv, care afecteaza cohleea din urechea interna. sursa: clicksanatate.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.