Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit că praful din casă conţine substanţe toxice asociate cu apariţia unor probleme grave de sănătate, precum infertilitatea sau cancerul. Cercetătorii spun că substanţele identificate provin din produsele folosite în viaţa de zi cu zi, de la cele de înfrumuseţare până la cele de curăţenie.
„Credem că locuinţele noastre sunt locuri sigure, însă, din păcate, ele sunt poluate cu substanţe toxice provenite din produsele pe care le folosim", susţine Veena Singla, membră a Natural Resources Defense Council din California.
Singla şi colegii săi au analizat informaţii din cadrul a 26 de studii, dar şi dintr-o bază de date nepublicată, cu scopul de a examina evoluţia compoziţiei chimice a prafului din gospodării. Datele descriau medii închise diverse, de la locuinţe şi şcoli, până la săli de gimnastică de pe cuprinsul a 14 state americane, scrie doctorulzilei.ro.
În cadrul studiului pe care l-au efectuat, cercetătorii au descoperit asocieri evidente între obişnuinţa unor persoane de a-şi păstra locuinţele foarte curate şi un risc crescut ca urmaşii acestora să sufere de astm. Conform specialiştilor, această afecţiune apare ca urmare a faptului că tinerii nu sunt expuşi la acţiunea microbilor, doarece aceştia sunt omorâţi de substanţele prezente în produsele de curăţenie.
Oamenii de ştiinţă au scos în evidenţă 45 de substanţe chimice, dintre care 10 au fost prezente în proporţie de 90% în compoziţia prafului din locuinţe. Printre compuşii identificaţi se numără TDCIPP sau ftalaţii, ambii asociaţi cu apariţia unor afecţiuni grave cum este, de exemplu, cancerul.
Veena Singla spune că există numeroase metode prin care să ne expunem mai puţin la praful contaminat. De exemplu, ar trebui să ne aspirăm mai des încăperile, să ne spălăm cu apă şi săpun înainte de fiecare masă sau să curăţăm praful din casă folosind mai întâi o lavetă umedă şi apoi o lavetă uscată.
Cercetătoarea a adăugat că, pe lângă susţinerea implementării unor legi privind folosirea respectivelor substanţe toxice, consumatorii ar putea lua atitudine alegând cu atenţie produsele pe care le cumpără.
19.09.2016 la 22:33
in primul rand praful se ridica cel mai mult de la maturat,dati cu aspiratorul si spalati cu mopul si ADIO PERICOL Valabil si pentru desteptaciunile alea de oamemi de stiinta
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.