Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Kiwi te păstrează în formă! Ai mâncat vreodată agrise chinezeşti? Eşti sigur că nu? Este vorba despre kiwi, fructe originare din China descoperite de americani abia prin anii '60.
Deşi la prima vedere nu par prea apetisante, ele au un gust minunat şi sunt uneori mai bune decât un medicament. In China li se spunea Yang Tao. Misionarii care le-au adus în Noua Zeelanda, la începutul secolului XX, le-au botezat "agrise chinezeşti". Prima oara când au ajuns in Lumea nouă, prin 1960, pe masa unui restaurant, i-au încântat simţurile unui negustor american, care s-a gândit să le importe. Au primit numele de kiwi, de la pasărea neo-zeelendeză cu acelaşi nume, cu ale cărei pene seamănă.
Ce beneficii au aceste fructe?
1. Sunt o excelenta sursă de fibre, care ajută la curăţarea colonului de toxine şi la reducerea apariţiei cancerului de colon. Ele ajuta şi la scăderea nivelului colesterolului, ceea ce duce implicit la reducerea riscului producerii unui atac de cord. In plus, fructele bogate în fibre, ca şi kiwi, îi ajută pe bolnavii de diabet să ţină glicemia sub control.
2. Consumul acestor fructe este un mod delicios de a-ţi păstra inima sănătoasă. Dacă mănânci câteva kiwi pe zi, reduci riscul formării cheagurilor de sânge şi cantitatea de grăsime (trigliceridele) din sânge. Fructele au acelaşi efect ca şi aspirina, numai că cea din urmă poate provoca ulcer.
3. Conferă protecţie contra astmului şi altor afecţiuni respiratorii, datorită conţinutului mare de vitamina C. Intr-un kiwi se găseşte şi mai multă vitamina C decât într-o portocală. Un studiu făcut de italieni pe 18 mii de copii arată că simptomele de astm sunt cu 44% mai rar întâlnite la copiii care mănâncă între 5 şi 7 citrice şi kiwi pe săptămână, decât la cei care mănâncă aceste fructe mai puţin de o dată pe săptămână. Micuţii care sufereau de astm la începutul studiului au avut cel mai mult de beneficiat de pe urma experimentului. După un "tratament" cu kiwi starea lor de sănătate s-a îmbunătăţit.
4. Este bun şi pentru ochi: ajută organismul să lupte contra degenerării oculare. Deşi ai invăţat că morcovii fac bine la vedere, se pare că aceste fructe îi depăşesc. Oftalmologii au ajuns la concluzia că, mâncând 3 sau mai multe fructe pe zi, reduci cu 36% riscul de apariţie a degenerării oculare.
5. Fitonutrienţii din kiwi ne protejează ADN-ul. Acest fruct i-a fascinat pe cercetători prin capacitatea lui de a apăra ADN-ul de bombardamentul radicalilor liberi. Kiwi este o sursă importantă de fitonutrienţi şi antioxidanţi - substanţe care întârzie îmbătrânirea celulelor. Unii spun că şi coaja este foarte bogată în nutrienţi şi că, dacă o speli şi îndepărtezi puful, o poţi mânca fără probleme.
6. Kiwi mai conţine alţi doi antioxidanţi: vitamina E şi A. Vitamina E conferă sănătate pielii şi grăbeşte vindecarea anumitor boli de piele şi răni.
7. Cine are lipsa de potasiu, magnezium şi fosfor este bine să mănânce tot kiwi.
8. Conţinutul mare de vitamina C previne artrita şi ateroscreloza şi întăreşte sistemul imunitar. Singura problemă ar fi că, asemeni căpşunilor, kiwi pot provoca anumitor persoane reacţii alergice, este vorba în special de copiii care sunt predispuşi la alergii. Aceste fructe nu se recomandă bolnavilor de rinichi. Ele conţin oxalaţi, substanţe care se pot cristaliza şi pot afecta sănătatea. Sursa: ziarulring.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.