Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Potrivit studiilor, 1 din 4 femei insarcinate nu tin cont de alimentatia zilnica si de nutrientii necesari pentru sustinerea organismului si dezvoltarea fatului. Primavara ne ofera recompense sanatoase si gustoase, perfecte pentru femeia insarcinata si pentru hranirea bebelusului din pantece, de aceea este bine sa exista o dieta de primavara bogata in nutrienti.
„Fie ca alegeti sa le cumparati din piata sau de la magazin, primavara este sezonul in care va puteti bucura de o dieta sanatoasa, variata si gustoasa, datorita unor fructe si legume care sunt de mare ajutor pentru femeia insarcinata. In aceasta perioada este bine sa profitati de aceste daruri de la natura, sa consumati spanac, sfecla rosie si tot ce apare in gradina, insa, pe cat posibil in forma naturala, pentru a beneficia de proprietatile acestora", explica dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie.
Sparanghelul - bogat in vitamina K
Desi sparanghelul poate fi gasit pe tot parcursul anului, sezonul de varf este in lunile aprilie-mai, in cele mai multe zone. Femeia insarcinata isi poate crea o masa foarte sanatoasa cu ajutorul acestui aliment care se poate consuma crud sau la gratar pentru a nu-si pierde proprietatile.
„Aceste tulpini verzi sunt incredibil de bogate in vitamina K, care ajuta la transportarea calciului in tot corpul si ajuta la formarea structurii osoase a fatului. O ceasca de sparanghel ofera mai mult de jumatate din necesarul zilnic de acid folic, care ajuta la prevenirea defectelor de tub neuronal la copii", afirma specialistul.
Capsunile - aportul necesar de vitamina C
Nimic nu se compara cu o capsuna dulce si suculent pe care o putem savura primavara. Sezonul de varf este din aprilie pana in iunie, dar probabil veti vedea aceste fructe pe rafturi mult timp in cursul anului, insa difera gustul lor.
„Nu numai ca sunt foarte gustoase si aromate, dar sunt si foarte sanatoase pentru femeile insarcinate. Doar o portie contine mai multa vitamina C decat o portocala, in plus, sustine sistemul imunitar si cresterea masei osoase a copilului. De asemenea, regleaza nivelul de fier din organismnecesar pentru a sprijini dezvoltarea fatului", explica dr. Silviu Istoc.
Avocado - sursa de vitamine B
Va puteti bucura de fructele de avocado pe tot parcursul anului, chiar daca ele sunt considerate a fi, de obicei, fructe de primavara. Acestea se pot combina cu diferite legume in salata sau poate fi facuta o crema asezonata cu lamaie.
„Avocado contine grasimi mononesaturate, care ajuta la scaderea colesterolului, oferind in acelasi timp nutrientii esentiali - cum ar fi vitaminele din complexul B si acid folic - necesare pentru dezvoltarea creierului, ochilor, sistemului nervos si tesuturilor grase ale copilului din pantece", completeaza specialistul.
Sfecla rosie - ofera necesarul de acid folic
Doar o ceasca din aceasta radacina colorata ofera peste 30% din cantitatea de acid folic zilnic de care are nevoie femeia insarcinata pentru sanatatea coloanei vertebrale si a creierului copilului. Sfecla este, de asemenea, o sursa buna de fibre, ajuta la prevenirea constipatiei in timpul sarcinii si de potasiu, care combate oboseala si crampele musculare, care apar de obicei in al treilea trimestru de sarcina.
Meniu de dieta in timpul sarcinii. Cum sa te hranesti corect intr-o saptamana
Spanacul - doza zilnica de fier
Spanacul este cunoscut a fi o cultura recoltata primavara, moment in care poate fi consumat proaspat. Spanacul crud este extrem de sanatos pentru orice persoana, insa are un rol esential in sustinerea organismului femeii insarcinate.
„Acest aliment contine mult fier - crucial pentru o sarcina sanatoasa, deoarece aportul necesar pentru acest nutrient se dubleaza. Fierul ajuta organismul sa creeze hemoglobina, proteina din celulele rosii din sange care transporta oxigenul la alte celule. Deoarece cantitatea de sange este vitala pentru cresterea fatului in timpul sarcinii, aveti nevoie de mai mult fier pentru a elimina orice complicatie", spune dr. Silviu Istoc. sursa: health.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.