Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Preventia reprezinta cea mai buna solutie in cele mai multe dintre cazuri. Orice femeie de 40 de ani a invatat nenumarate lucruri despre importanta odihnei, exercitiilor fizice, regimului alimentar.
Iar aceasta atitudine poate fi aplicata și sanatatii tale. De aceea, este important sa știi ce analize ar trebui sa faca orice femeie de 40 de ani. Iata ce recomanda specialiștii!
Ce analize ar trebui sa faca orice femeie de 40 de ani?
1. Mamografie
De cate ori nu ai auzit cazuri de femei care au reușit sa descopere cancerul de san la timp și sa se trateze? Cancerul la san afecteaza una din opt femei, așa ca depistarea timpurie este extrem de importanta. Conform multor specialiști, mamografiile ar trebui sa fie facute incepand cu varsta de 40 de ani, pana atunci fiind recomandate ecografiile la san.
2. Analize pentru inima
Bolile de inima reprezinta principala cauza de deces la femei. Una din trei femei moare din cauza acestor boli. Chiar daca nu suferi de o boala de inima in prezent, exista un risc destul de mare sa apara in viitor. Femeile cu varsta cuprinsa intre 40 și 49 de ani ar trebui sa faca un examen fizic in fiecare an.
3. Analize pentru tensiunea arteriala
Si in ceea ce privește tensiunea arteriala, orice femeie de 40 de ani ar trebui sa o verifice o data pe an. Verificarea tensiunii arteriale, nivelului glucozei și greutatii corporale reprezinta un pas vital pentru evitarea riscului aparitiei hipertensiunii, diabetului și bolilor de inima. Iar verificarea tensiunii arteriale presupune o analiza foarte ușoara, așa ca ai putea sa o faci chiar și mai des.
4. Analize pentru nivelul colesterolului
Verificarea nivelului colesterolului ar trebui sa fie facuta frecvent intre 40 și 45 de ani. Daca nivelul colesterolului este normal, iar medicul nu observa niciun alt motiv de ingrijorare, atunci poti repeta testul o data la fiecare cinci ani. Cu toate acestea, daca ai un nivel ridicat al colesterolului, diabet zaharat, boli de inima, probleme renale sau anumite afectiuni, s-ar putea sa fie nevoie sa faci aceste analize mai des.
5. Analize pentru ochi
Daca nu porti ochelari sau lentile de contact, probabil ca nu te gandești foarte des la sanatatea ochilor. Cu toate acestea, vederea se poate deteriora rapid, iar ochii pot indica multe despre starea generala de sanatate. Este recomandat sa mergi la o consultatie la medicul oftalmolog la fiecare 2-4 ani, intre 40 și 54 de ani, și in fiecare an, daca suferi de diabet. sursa: eva.ro
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.