Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Greseli în îngrijirea bebelusilor sunt extrem de frecvente si variante. De la legarea picioarelor sau diversificarea facuta foarte devreme, pana la oferirea de apa si ceai în paralel cu alaptarea sau cantarirea obsesiva.
Dr. Vlad Dima, medic specialist neonatologie la Maternitatea Filantropia din Bucuresti, explica greselile cele mai frecvente pe care le-a observat.
1. APA, CEAI, SUCURI PREA DEVREME
Cea mai ciudata practica, pe care din nefericire o promoveaza si unii medici de familie, este acordarea de suplimente hidrice - apa sau ceaiuri, în conditiile în care recomandarea universal valabila de la Academia Americana de Pediatrie si Organizatia Mondiala a Sanatatii este ca pana la sase luni copilul sa primeasca lapte exclusiv natural. Asadar, fara apa sau ceaiuri. În plus, am remarcat si faptul ca sucurile de fructe se dau foarte devreme - suc de portocale, de mere, tot la recomandarea unor medici.
2. DIVERSIFICARE GRESITA
Diversificarea se face prea devreme, de la 3-4 luni, în conditiile în care abia la 6 luni ar trebui sa se înceapa.
3. LAPTE PREPARAT INCORECT
O alta problema pe langa faptul ca multor copii li se da lapte praf seara, este ca se prepara laptele praf cu ajutorul laptelui matern. O astfel de combinatie duce la o concentratie mare de proteine, care poate dauna sistemului renal al copilului.
4. CANTARIRE EXCESIVA
Unele mame fac o obsesie pentru cantarirea copilului. Cat de frecvent trebuie cantarit de fapt un bebelus? Foarte important este ca nou-nascutul sa fie cantarit dezbracat complet, recomanda medicul neo-natolog Vlad Dima.
Dupa nastere toti copiii scad pana la 10% din greutate, prematurii 15%. Vor avea tendinta de a ajunge la greutatea de la nastere între ziua a 10-a si ziua a 14-a de viata. „Ori daca noi nu reusim sa ajungem la aceasta tinta ca pana la ziua 14 sa readucem copilul la greutatea de la nastere, este clar ca are nevoie de suplimentarea laptelui. Mama poata sa aiba o secretie scazuta de prolactica, pe fond de stres - cea mai mare greseala pe care o fac mamele este sa se compare cu alte mame, ceea ce duce la stresarea mamei, aparitia unui sentiment de inferioritate si implicit la inhibarea lactatiei. Daca copilul a ajuns la greutatea de la nastere, cantarirea o data pe saptamana este suficienta", mai explica medicul neonatolog. sursa: totuldespremame.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.