Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Unele produse cosmetice se păstrează mai bine la rece, de exemplu, crema pentru conturul ochilor, dar, pentru a le face loc în frigider, ar trebui să scoţi anumite alimente care se conservă foarte bine la temperatura camerei.
De la fructe şi legume care au nevoie să se mai coacă până la produse care conţin deja conservanţi, prezentăm mai jos topul celor zece alimente pe care nu ar trebui să le depozitezi în frigider, potrivit becomegorgeous.com.
Banane
Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.
Untul de arahide
Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.
Cartofii
Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.
Mierea
Utilizată drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie ţinute în frigider. Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.
Ceapa
Cea mai potrivită metodă de a depozita ceapa este păstrarea acesteia într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei.
Avocado
Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar, dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.
Gemul
Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.
Pâinea
Singurul motiv pentru care pâinea poate fi depozitată în frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, însă acest lucru nu împiedică modificarea texturii şi a gustului acesteia.
Cafeaua
Se păstrează în recipiente etanşe, în cămară. Cafeaua păstrată în frigider îşi pierde gustul şi poate deveni umedă.
Uleiuri
Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale. Sursă: Mediafax
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.