Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Un studiu realizat de americani arata riscurile la care sunt expusi copii care beau cola: aparitia ADHD-ului, tulburari ale somnului si multe altele.
75% dintre copiii americani beau zilnic sucuri bogate in cofeina, de tip cola, arata un studiu recent. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii americani au intrebat 2.000 de parinti, care aveau copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani, cat de des beau micutii cola.
Rezultatul sondajului a aratat ca astfel de sucuri nu lipsesc din dieta zilnica a copiilor, scrie Gandul.
Medicii pediatri si nutritionisti atrag atentia asupra pericolului la care parintii ii expun pe minori, lasandu-i sa bea astfel de bauturi. Sucurile bogate in cofeina sunt asociate cu aparitia ADHD-ului, tulburari ale somnului, lipsa puterii de concentrare si compromit sanatatea oaselor, din cauza cofeinei continute.
"Parintii ar trebui sa fie constienti de influenta potential negativa pe care o are cofeina asupra calitatii somnului unui copil. Astfel de bauturi mai pot distruge si ficatul", precizeaza doctorul William Warzak. Studiile de specialitate au aratat ca micutii care beau bauturi de tip cola, de cel putin doua ori pe zi, au oasele fragile, scrie hollybaby.com.
Unde este adevarul?
Asociatia Americana a bauturilor contesta studiul si sustine ca potrivit cercetarilor lor, consumul de cofeina la copii are efecte modeste.
“Cofeina este sigura, chiar si pentru copii”, sustine Maureen Storey, purtatorul de cuvant al Asociatiei, transmite New York Times.
Cu toate astea, profesorul William J. Warzak, de la universitatea din Nebraska sustine ca e mai bine sa ne tinem copii departe de consumul de bauturi acidulate sau alte produse care contin cofeina.
Efectele consumului zilnic de cofeina
Copiii consuma in mod obisnuit Cola sau alte bauturi puternic cofeinizate.
Un lucru deloc de neglijat este reprezentat de faptul ca majoritatea celor ce consuma foarte des cofeina risca sa devina dependenti, lucru perfect valabil si in cazul copiilor, implicatiile acestei dependente fiind din cele mai grave, spun doctorii.
Efectele consumului de cofeina se prezinta in felul urmator. In creier, cofeina actioneaza ca un stimulent indirect, prin blocarea actiunii neurotransmitatorului adenozina, care are ca principala functie aceea de a comanda in general creierului sa se linisteasca si sa adoarma. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.