Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Studiile publicate în jurnalul medical Heart au confirmat descoperirile a doua teorii controversate asupra suplimentarii calciului si riscurilor de infarct publicate in British Medical Journal anul trecut, si care au demonstrat ca este un risc de infarct sporit cu 24-27% pentru cei care au luat 500 mg de calciu elemental pe zi.
Studiul a implicat 24000 de oameni între 35 si 64 de ani, iar rzultatele au fost chiar si mai alarmante. Participantii la studiu care au luat regulat un supliment de calciu, si-au sporit riscul de a avea un infarct cu 86% fata de cei care nu au luat deloc suplimente de calciu.
Oamenii nu ar trebui sa fie asa de surprinsi de ideea ca suplimentarea calciului ar putea fi toxica pentru sanatatea cardiovasculara. La urma urmei, multi se supun examinarii nivelului de calciu coronarian si cardiac pentru a evalua riscul de evenimente cardiovasculare si/sau mortalitate cardiaca. Aceasta deoarece stim ca consumul nerecomandat de calciu poate avea ca rezultat efecte negative serioase asupra sanatatii. Sunt de fapt destul de multi specialisti din domeniul nutritiei care au avertizat demult împotriva suplimentarii cu calciu elemental; adica este vorba despre calciul din calcar, cochilii de scoici/stridii, coji de oua si faina de oase (hidroxiapatita).
În acest fel milioane de femei au fost fortate sa ia medicamente inutile (si periculoase) "de construire a oaselor" si suplimente de calciu anorganic pentru a forta marirea densitatii minerale osoase prin orice mijloace necesare. Dintr-odata, femeilor sanatoase li s-a spus ca au o boala numita "osteopenie" sau "osteoporoza", chiar daca densitatea lor minerala osoasa era normala pentru varsta lor, sexul si etnia.
Cand luati în consideratie riscul mortii ca efect secundar al fracturii asociate cu densitate minerala scazuta a osului este infim fata de cel al mortii datorate infarctului indus de calciu si/sau densitatea minerala osoasa înalta asociata cancerului malign la san (risc cu 300% mai înalt pentru cele aflate în primele 25% dintre femeile cu cea mai mare densitate minerala osoasa), se prabuseste total justificarea pentru promovarea prevenirii osteopeniei/osteoporozei si/sau tratamentului femeilor cu probleme de sanatate cu mult mai putin grave. De fapt, se pare ca aceasta ar putea contribui în mod semnificativ la moartea prematura a acestor femei.
Corpul încearca sa se debaraseze de acest calciu nepotrivit si sa îl descarce în intestine (constipatie) sau sa îl împingî în rinichi (pietre la rinichi). Mai rau, nivelul înalt de calciu se poate acumula în sange (hipercalcemie), ceea ce poate contribui la destabilizarea placii aterosclerotice prin formarea unei calote fragile de calciu pe aterom, poate contribui la formarea trombozei (cheagurilor de sange), hipertensiune (de aceea utilizam blocanti ai canalelor de calciu pentru a micsora presiunea sanguina) sau poate cauzand aritmii/fibrilatii si/sau crampe ale muschiului cardiac, sau spasme ale arterei coronariene (un declansator mai degraba comun, desi rareori recunoscut, al "infarctului").
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.