Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Efectul protector contra bolilor cardiace se datoreaza unor compusi prezenti în aceste legume, afirma cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston.
Licopenul este un antioxidant care ofera tomatelor culoarea rosie si se gaseste în concentratii ridicate în aceste legume, dar si în produse derivate precum sucul de rosii, ketchup si pasta de tomate, informeaza dailymail.co.uk.
Potrivit cercetatorilor americani, consumul regular de licopen, vreme de multi ani, are un efect protector consistent asupra inimii.
Autorii studiului au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat o serie de date provenind din diverse studii realizate pe parcursul unui deceniu, cu scopul de a identifica efectele pe care licopenul le are asupra sistemului cardiovascular.
Cateva studii anterioare despre relatia dintre licopen si bolile cardiace au generat rezultate neconcludente.
Unele dintre acestea au aratat faptul ca o concentratie ridicata de licopen în organism este asociata cu un numar mai mic de infarcte, însa alte studii nu au reusit sa identifice niciun beneficiu pentru starea de sanatate.
Cercetatorii de la Universitatea Tufts au comparat datele provenind din dosarele medicale ale catorva sute de pacienti care au participat la un studiu de lunga durata despre bolile cardiace, denumit Framingham Offspring Study, organizat în Statele Unite.
Participantii si-au notat „tiparele" alimentare pe care le aveau de-a lungul anilor, precizand în notitele lor inclusiv daca rosiile sau produsele din rosii faceau parte în mod regulat din dietele lor.
Rezultatele acestui studiu, publicate în cel mai recent numar al British Journal of Nutrition, au aratat faptul ca dietele pe baza de alimente ce contin licopen, tinute pe o perioada de peste 11 ani, reduc riscul de aparitie a maladiilor cardiace cu 26 procente, însa nu au niciun efect asupra riscului de declansare a accidentelor vasculare cerebrale.
În 2012, cercetatorii finlandezi au descoperit ca barbatii care au în organism cele mai mici concentratii de licopen se confrunta cu un risc mai mare cu 60% de a suferi un infarct.
Alte studii recente sugereaza faptul ca rosiile ar putea avea chiar si potentialul de a alunga depresia, iar proprietatile lor antioxidante sunt asociate de multa vreme cu reducerea riscului de aparitie a cancerului de prostata.
15.08.2017 la 15:41
rosiile de acum nu au nici un gust oarca mananci talpa dela pantofi daca tu le plantezi au un gust ca pe timpul bunicilor
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.