Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Starea de tristete imbolnaveste cumplit organismul. Emotiile sunt specifice omului, insa cand ele sunt negative si persistente, organele au de suferit intr-un mod in care nu ne imaginam.
Emotiile puternice sunt normale cata vreme punem suflet in tot ceea ce facem. Traumele interioare, insa, ne pot distruge atat din punct de vedere psihic cat si fizic. Unele emotii sunt constructive, altele sunt distructive si ne putem da seama de asta la o simpla autoexaminare.
Daca starea de tristeste este accentuata si traiesti cu ea zi de zi, simtind in acelasi timp o oboseala generalizata si lipsa poftei de viata, corpul tau se imbolnaveste incet si sigur.
Creierul omului secreta doi hormoni care se activeaza atat in momentele de fericire cat si la tristete: serotonina si dopamina. Cand suntem depresivi, acesti hormoni provoaca durere si disconfort, acea durere pe care o simtim la nivelul plexului solar (creierul abdominal) si la nivelul inimii. Iata cum senzatiile negative iti afecteaza organismul:
1. MANIA si INVIDIA afecteaza din plin ficatul. Bolile hepatice pot aparea din cauza acestor stari resimtite frecvent in momente de neputinta.
2. FRICA de un nou inceput, FRICA de a spune ceea ce simti, TEAMA de asumare a unor greseli, a unor raspunderi iti slabeste rinichii.
3. SPLINA este afectata de senzatiile puternice de anxietate. Acest antreu al depresiei provoaca probleme digestive uriase. Tot ceea ce mananci atunci cand esti anxios iti vine sa elimini imediat. Anxietatea este o tulburare care afecteaza in special stomacul.
4. TRISTETEA imbolnaveste plamanii si inima cel mai mult. Plamanii sunt organele cele mai afectate de tristete. Dezamagirea puternica, deceptia in dragoste iti lasa plamanii fara respiratie si provoaca blocaje la nivelul inimii instaland bolile cardiovasculare.
5. STRESUL, pe de alta parte, isi pune accentul cel mai puternic asupra creierului, iar stresul cronic, generalizat, afecteaza intreg organismul si este asociat cu alte boli precum diabetul sau afectiunile pancreatice.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.