Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Dupa implinirea varstei de 40 de ani, corpul produce hormon cortizol intr-o cantitate mai mare, de aceea este mai greu sa faci fata stresului. Mananca mai des alimente care cresc nivelul de hormon serotonina: carne de curcan, banane, hering, sardine, pastrav, menta, busuioc, cimbru.
Limiteaza consumul de dulciuri rafinate si de carbohidrati. Inlocuieste-le cu fructe uscate sau proaspete, cereale integrale indulcite cu miere, seminte si nuci care scad pofta de dulce. O dieta saraca in zahar iti pastreaza pielea frumoasa si creierul in forma, previne inflamatiile, bolile aparute adesea din cauza unui sistem imunitar slabit.
Fata de alte fructe, rodia are in compozitie o cantitate importanta de antioxidanti. Acestia inlatura radicalii liberi, principalii vinovati pentru slabirea imunitatii si pentru multiplicarea celulelor canceroase. In plus, antioxidantii pot stopa sau incetini producerea de hormoni estrogen, care stimuleaza proliferarea celulelor canceroase ale sanului si dezvoltarea unei tumori. Vitamina C si flavonoidele pe care ti le aduce consumul de rodie sunt tocmai substantele care au efect antioxindant si puterea de a combate inflamatiile.
Originara din Orientul Mijlociu, rodia se gaseste acum in intreaga lume. Semn al fecunditatii, rodia era folosita de femeile berbere pentru prezicerea numarului urmasilor. Desenau un cerc pe pamant, aruncau un fruct de rodie copt in centrul lui si, in functie de cate seminte se desprindeau, atatia copii urmau sa aiba. In vechime, mai ales in China, boabele de rodie, fiind acrisoare, erau indulcite cu zahar si servite cu ocazia nuntilor. In momentul in care urma sa se consume casatoria, boabe de rodie erau presarate pe podeaua dormitorului, pentru ca tinerii sa aiba o casnicie fericita si rodnica.
Spre deosebire de alte alimente care contin fitonutrimente, cum sunt semintele de susan si leguminoasele, semintele de in au cea mai mare concentratie de lignani. Inul contine fitonutrienti care se numesc lignani si care sunt eficienti in prevenirea cancerului mamar. Acestia din urma sunt transformati de flora intestinala in substante care reduc nivelul de estrogeni si de radicali liberi, avand efecte benefice pentru sani, oase, unghii si par. Iti ajunge o lingura de seminte de in zdrobite si amestecate cu apa sau adaugate in salate.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.