Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Compozitia chimica a apei plate are un rol esential in aprecierea calitatii acesteia, apa pe care o consumam avand o importanta deosebita pentru functionarea organismului si o stare generala de sanatate buna.
Cel mai important criteriu in aprecierea calitatii apei face referinta la cantitatea de nitrati pe care o contine, cea mai recomandata fiind cea cu o concentratie cat mai mica, care nu trebuie sa depaseasca 50 de mg/litru. Nitritii sunt substante chimice toxice pentru organism care pot deveni chiar cangerigeni si predispun la aparitia unor afectiuni diferite, extrem de periculosi in cazul nou-nascutilor si a gravidelor.
Un alt criteriu de apreciere a calitatii apei este cantitatea de reziduuri existente, fiind recomandata consumului cea cu sub 500mg/litru. in acest caz este de precizat ca in unele afectiuni poate fi recomandat consumul unor game de apa plata care contin saruri minerale, calciu, potasiu, cloruri si magneziu.
Astfel, cei care sufera de litiaze biliare si afectiuni hepato-biliare pot consuma apa plata cu un nivel ridicat de sulfat de calciu si magneziu.
Apa plata oligometalica, bogata in calciu si magneziu, se recomanda celor care urmeaza regimurile fara sare sau pentru facilitarea diurezei si in remedierea litiazei oxalice si fosfocalcice.
Totodata, pentru cei care sufera de hiperazotemie, celulita si negi este benefica apa plata care este putin mineralizata, insa are un continut important de calciu.
Apa plata imbuteliata nu trebuie fiarta, pentru ca, prin fierbere, concentratia de saruri, nitrati, fier si minerale va creste. in urma fierberii se distrug doar microorganismele, dar restul substantelor componente isi sporesc gradul de concentratie.
Ambalajul in care este imbuteliata apa plata are la randul sau un rol in pastrarea acesteia. Apa minerala plata in sticla fumurie este considerata a fi cea mai buna, pentru ca proprietatile sunt pastrate mai bine, deoarece impiedica patrunderea razelor soarelui. De asemenea, cei care consuma apa la PET trebuie sa cunosca faptul ca nu trebuie expusa la razele soarelui si nici la caldura.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.