Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Nu exista om care sa nu se fi lovit vreodata de disconfortul cauzat de sughit, carcei si tresaritul in somn. Cu toate acestea, foarte putini stiu care este motivul acestor neplaceri, care pot fi astfel evitate. Explicatiile medicale ale acestor afectiuni, dar si cum pot fi ele tratate, pot fi citite in urmatoarele recomandari.
Sughitul
Sughitul nu este altceva decat o manifestare a contractiilor spastice aparute la nivelul diafragmei. Acestea se repeta de mai multe ori pe minut si astfel sughitul devine o actiune involuntara, intrucat spasmul muscular determina patrunderea aerului in plamani. In cele din urma, patrunderea aerului este oprita brusc prin inchiderea epiglotei. Cei care consuma alcool se pot lovi de aceasta problema, care ii poate afecta si pe cei care acuza stari accentuate de stres. De asemenea, si unele afectiuni ale sistemului nervos sunt responsabile pentru sughit. Mai exista si unele medicamente care pot provoca sughitul. Daca acesta nu se mai opreste, atunci trebuie consultat un medic. De la bunicii nostri stim ca, daca vrem sa scapam de sughit, fie bem o cantitate insemnata de apa, fie ne tinem respiratia pentru cateva secunde.
Carceii
Cand organismul nu are suficient calciu, apar carceii. Tulburarile circulatorii, lipsa de oxigenare la nivelul tesuturilor si afectiunile neurologice sunt “vinovate” si ele pentru prezenta carceilor, care nu ne mai lasa sa ne desfasuram activitatile asa cum ne-am dori si care sunt un cosmar pentru sportivii de performanta. Carceii, indiferent ca apar dupa o anumita distanta sau dupa efort sustinut, se calmeaza prin repaos sau prin masarea zonei afectate. Prinde bine si ingestia de calciu, precum si un dus cald sau fierbinte, care ajuta la relaxarea muschilor. Cine are carcel la talpa, trebuie sa intinda piciorul si sa trage degetele spre cap.
Tresaritul in somn
Tresaritul in somn
Din cauza nervilor si a creierului care incearca sa se relaxeze, se produce tresaritul in somn. Daca aceste spasme persista, trebuie sa mergeti la un medic. In cazul adultilor aceste tresariri pot aparea in timpul somnului. Se intampla din cauza intoxicatiei generate de cofeina sau din cauza intoxicatiei cu alcool. Stresul accentuat si o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate, sunt alte cauze pentru tresaririle din timpul somnului.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.