Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Potrivit specialistului in microbiologie de la Universitatea din New York, Philip Tierno, citat de Business Insider, organismele microscopice din lenjeria de pat ne pot imbolnavi.
Pentru a evita acest lucru, expertul recomanda spalarea lenjeriei de pat o data pe saptamana, scrie descopera.ro, care citeaza Rfi. Oamenii produc in mod natural 83 de litri de transpiratie in pat in fiecare an. Cand afara este caldura si umezeala, lenjeria de pat se transforma intr-o adevarata gradina zoologica pentru bacterii si ciuperci microscopice.
Conform unui studiu recent, pernele umplute cu pene sau cu material sintetic, vechi de 1,5 pana la 20 de ani (are cineva perne vechi de doua decenii?!) pot contine intre patru si 17 specii diferite de ciuperci invizibile cu ochiul liber.
Lenjeria de pat in care dormim nu contine doar bacterii de pe corpul nostru, ci si din aer, de la resturi microscopice de pe pielea animalelor, polen, praf, scame si chiar microparticule din fecalele animalelor, invizibile cu ochiul liber, care intra pe geam fara sa le putem observa. La toate astea se adauga si solutiile chimice cu care e tratata lenjeria de pat in fabrica.
Bacteriile si ciupercile din pat pot provoca o serie de reactii alergice chiar si persoanelor care nu sufera in mod normal de alergii: de la stranut si curgerea nasului, pana la iritatie in gat. Iar in cazul celor care sufera de astm sau prezinta in mod obisnuit o alergie, efectele pot fi resimtite mai agresiv.
Umezeala absorbita de lenjeria de pat in timpul somnului este un mediu de viata excelent pentru bacterii si pentru acarienii care se hranesc cu celulele epiteliale moarte.
Transpiratia si uleiurile secretate de corpul uman in timpul somnului contribuie foarte mult la inmultirea acarienilor. Chiar daca aceste microorganisme nu sunt direct daunatoare pentru oamenii sanatosi, excrementele lor pot agrava sau chiar provoca boli respiratorii.
Pericolul cel mai mare este pentru bolnavii de astm, dar atunci cand lenjeria de pat nu este schimbata suficient de des, si oamenii complet sanatosi pot ajunge sa sufere de rinita.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.