Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Consumăm zilnic chimicale, şi nu din mâncare, ci din produsele de îngrijire personală. Femeile, de exemplu, folosesc în medie zilnic 12 produse cosmetice, care conţin 168 de substanţe chimice. Testele americane arată că o treime din aceste produse conţin unul sau mai multe ingredinte posibil cancerigene. Specialiştii ne avertizează că nici măcar produsele pentru copii nu sunt sigure, chiar dacă poartă inscripţia "Testat dermatologic".
Dacă femeile ar şti că peste 60% dintre mărcile de ruj conţin urme de plumb, probabil s-ar gândi de două ori înainte să se rujeze. Pentru a cumpăra produse de calitate, nu trebuie să ştiţi prea multă chimie. Important este să vă uitaţi la ingrediente.
"Dacă văd nume de chimie, nu e bine. Dacă este lecţia de latină, dacă sunt nume de plante, de flor, e de bine. Citind eticheta, uitându-se la valabilitate, la ceea ce conţin, ce ingrediente, dacă sunt certificate acele produse. Şi mai departe ţine totul de informare", a declarat reprezentantul unui magazin bio, Ileana Glodeanu.
89% din cele 10.000 de ingredinte folosite în produsele de îngrijire personală nu au fost evaluate din punct de vedere al siguranţei folosirii lor de către om. Şi multe produse pentru copii sunt un pericol. Cercetătorii au descoperit că peste 80% din 1.700 de produse de îngrijire pentru copii conţin alergeni şi iritanţi, cu toate că erau marcate ca fiind hipoalergenice sau naturale, scrie realitatea.net.
"Uleiurile esenţiale, de exemplu, nu au nevoie de conservanţi. Deci este foarte uşor să selecteze produse fără chimicale. Le dăm părinţilor sfaturi în general să nu aleagă după reputaţie, ci după calitatea produsului", a completat Ileana Glodeanu.
Faptul că nişte cosmetice se găsesc de vânzare în supermarket, farmacie sau orice alt magazin specializat nu înseamnă neapărat că acestea sunt sigure. Deşi există o lege privind produsele cosmetice, nu există un control asupra siguranţei ingredientelor sau produselor de îngrijire introduse în piaţă. În general, se restricţionează un produs cosmetic doar după ce apar reacţii adverse, iar clienţii reclamă eventuale afecţiuni. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.