Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Daca obisnuiesti sa-ti petreci mare parte din timp in fata calculatorului, atunci trebuie „sa te conectezi“ nutritional si cu anumite suplimente.
Care sunt acestea? La job sau acasa, ziua sau noaptea, obisnuim sa stam foarte mult in fata unui ecran de calculator si avem nevoie de antioxidanti care sa previna deteriorarea cristalinului de radicalii liberi.
Farmacistul si profesorul american de nutritie Earl Mindell recomanda in „Biblia vitaminelor“ „conectarea“ la suplimente care atenueaza oboseala oculara si protejeaza ochiul impotriva deteriorarii prin oxidare. Si daca suntem stresati de navigarea pe net avem nevoie de ceva pentru a ne relaxa nervii intinsi, potrivit aceleiasi surse.
Astfel, lista recomandarilor este deschisa de vitaminele B complex, luate dimineata si seara, cate 50 de miligrame, urmeaza calciu - 500 de miligrame si magneziu - 250 de miligrame, tot de 2 ori pe zi (o data inainte de culcare daca e nevoie); extract standardizat de ginko biloba – 60 de miligrame, de 2 ori pe zi; coenzima Q-10 si vitamina E – o capsula pe zi si extract de sunatoare – 1 pe zi.
Jocurile pe calculator dauneaza grav sanatatii, copiii care depasesc cinci ore pe zi in fata calculatorului riscand o dementa temporara, relateaza Daily Mail. Potrivit unui studiu, nu doar copiii isi risca sanatatea, ci si adolescentii care stau prea mult in fata unui computer, socializand online. Dependenta de tehnologie afecteaza creierul, incetinind activitatea cerebrala.
„Conexiunile din creier pot fi dezactivate temporar de activitatile cu un continut puternic senzorial – efectiv iti sparge creierii. Sau pot deveni inactive pentru totdeauna prin degenerare - si anume dementa“, sustine Susan Greenfield, un neurolog faimos. Pe langa dementa, mai exista si alte probleme la care pot fi supusi tinerii care stau peste cinci ore pe zi in fata calculatorului. Au existat numeroase studii potrivit carora excesul de calculator poate fi nociv sanatatii oamenilor, mai ales pentru copiii inca in formare. Acestia se pot izola, pot trai intr-o lume a jocurilor si pot imita personajele preferate.
Luand in considerare dezvoltarea tehnologica si modernizarea jocurilor, acestea au inceput sa fie din ce in ce mai realiste. Jocuri 3D, precum Counter Strike sau Unreal tournament, ii fac pe copii sa nu mai diferentieze realitatea de joc si pot deveni violenti doar pentru ca asa au vazut acolo. sursa: adevarul.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.