Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Daca exista ceva ce nu ar trebui sa consumati niciodata, atunci acestea sunt alimentele procesate. Acestea contin atat de multe toxine incat nici nu ar trebui luate atunci cand discutam de produsele toxice din bucataria ta. Exista insa si alte alimente care daca nu sunt folosite in mod corespunzator, au un efect nociv asupra sanatatii si pot provoca unele boli grave.
Iata cateva dintre cele mai toxice alimente pe care ar trebui sa le eviti:
Rubarba
Frunzele de rubarba contin acid oxalic, care provoaca pietre la rinichi. Este nevoie de aproximativ 5 kilograme de plante pentru a fi periculoase, dar chiar si cantitati mult mai mici pot provoca probleme serioase.
Nucsoara
Nucsoara este de fapt un halucinogen, iar consumul de 5.5 grame poate provoca crampe, in timp ce 8 grame poate provoca o criza. Daca mananci o nucsoara, aceasta poate duce la psihoza, potrivit HealthyFoodTeam.com.
Cartofi
De cate ori ati cumparat cartofi cu coaja verde? Aceasta coaja contine foarte multi glicoalcaloizi, care pot provoca diaree sau chiar coma sau deces. Cartoful contine glicoalcaloizi, cum ar fi solanina si ciaconina. Acesti alcaloizi, care protejeaza planta, se gasesc in special in frunze, germeni, vlastari si fructe. Expunerea la lumina, deteriorarea fizica si imbatranirea cresc continutul de glicoalcaloizi din tuberculi, concentratiile lor puternice aflandu-se imediat sub piele. Gatitul la temperaturi de peste 170 °C distruge partial aceste substante. Glicoalcaloizii pot produce dureri de cap, diaree, crampe iar in cazuri severe coma sau decesul, ceea ce se intampla insa foarte rar. Expunerea la lumina produce inverzire prin sinteza de clorofila, aceasta indicand cazurile in care tuberculii devin mai toxici; totusi acest indicator nu este sigur, deoarece inverzirea si acumularea de glicoalcaloizi se pot petrece una fara cealalta.
Migdale
Exista doua tipuri de migdale: dulci, si amare. Cele cu un gust amar contin cantitati mai mari de cianuri. 7 din 10 astfel de migdale pot provoca probleme grave adultilor si pot fi uneori fatale pentru copii.
Tonul
Tonul este periculos, deoarece „absoarbe” mercurul din carne, iar cand mercurul este ingerat prin alimente, acesta este de multe ori indepartat prin rinichi. Exista si momente in care acesta ajunge la creier, caz in care poate provoca daune severe. FDA (Agentia Americana a Alimentatiei) recomanda ca femeile gravide si copiii ar trebui sa evite complet consumul de ton.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.