Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Înţepătura de albină poate fi foarte dureroasă şi poate cauza reacţii alergice severe, care necesită îngrijiri medicale de urgenţă. Simptome precum usturimea, durerea sau umflăturile pot fi ameliorate cu ajutorul unor remedii simple, la îndemâna tuturor.
Primul lucru care trebuie făcut este înlăturarea acului insectei cât mai rapid de pe suprafaţa tegumentului. Acest lucru se face cu ajutorul unui card sau cu partea netăioasă a cuţitului, cu unghiile sau cu penseta. Este de evitat să foloseşti degetele, pentru că există riscul compresiei pe glandele producătoare de venin ale albinei, care va înrăutăţi situaţia.
Odată scos acul, fii atent la eventualele reacţii alergice cum ar fi: dificultăţile în respiraţie, roşeaţa şi mâncărimea extinsă, umflarea feţei, a gâtului şi a limbii, greutatea la înghiţire, anxitatea, pulsul mărit, ameţeala, scăderea tensiunii arteriale.
Dacă observi astfel de simptome mergi la medic de urgenţă. Acesta îţi va injecta o doză de epinefrină pentru a evita şocul anafilactic.
În lipsa acestor simptome, poţi lua ibuprofen sau acetaminofen pentru ameliorarea durerii şi spală bine zona afectată cu apă foarte rece. Poţi aplica puţin praf de bicarbonat sau un cub de gheaţă înfăşurat într-o compresă pe locul cu pricina (gheaţa duce la îngustarea vaselor de sânge, încetinind astfel fluxul veninului prin sânge). Acestea te pot scăpa rapid de durere, înlătură roşeaţa şi mâncărimea pentru cel puţin cinci ore, conform Adevărul.
Un alt remediu este mierea de albine aplicată pe zona afectată, însă aceasta nu îmbunătăţeşte cu mult simptomele şi nici nu are efect de lungă durată. Inflamaţia poate fi controlată şi cu ajutorul unui unguent pe bază de cortizon sau a tincturilor de echinacea, tătăneasă sau pătlagină, care se găsesc în farmaciile naturiste.
Sub nici o formă nu da cu antiperspirant roll-on pe suprafaţa unde ai fost înţepat. Substanţele chimice din acesta pot duce la extinderea roşeţii şi a mâncărimii şi nu au nici un efect asupra durerii resimţite.
Dacă ai auzit prin vecini că feliile de ceapă crudă ar face bine, află că o faci pe riscul tău. În schimb feliile de cartof crud ameliorează durerea şi favorizează vindecarea pielii. În cazul în care roşeaţa, durerea şi mâncărimea nu dispar în trei zile este bine să mergeţi la medic deoarece există riscul unei infecţii.
02.05.2018 la 08:47
Poza e cu o viespe, eu m-aș bucura ca viespea sa facă miere. Vă rog sa nu cercetați înainte să scrieți articole. ps Viespea nu lasă acul doar albinele
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.