Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Avem voie să le dăm copiilor preşcolari alcool? Este greşit să le dăm să guste dintr-un pahar cu vin, din vişinată sau din spuma berii?
La orice vârstă, alcoolul etilic poate induce afectare neurologică (a creierului), leziuni ale ficatului, degradarea funcţiei rinichilor, dezechilibre metabolice severe (scăderea severă a glicemiei) sau, uneori, chiar decesul. La copii, aceste efecte apar la cantităţi şi concentraţii mult mai mici decât la adult!
În plus, au fost identificate recent gene asociate cu alcoolismul, care se pare că se exprimă mai pregnant în cazul contactului precoce, în copilărie, cu alcoolul etilic. Nimeni nu poate şti dinainte dacă aceste gene sunt prezente sau nu la copilul lui; însă dacă sunt, consumul de alcool la vârstă mică duce la un mare risc de alcoolism la vârsta de adult. Alcoolul etilic, atât cel alimentar, cât şi cel sanitar, este inclus în substanţele cu risc mare de toxicitate pentru copii. De aceea, el trebuie păstrat (ca şi detergenţii, dezinfectantele, înălbitorii, dedurizatorii, insecticidele, acizii industriali, oţetul) într-un dulap aflat la înălţime, la care copilul să nu aibă acces, scrie romanialibera.ro.
Având în vedere riscurile pe termen scurt, dar şi pe termen lung ale unui comportament alimentar-recreaţional care să includă alcoolul etilic, niciodată nu este prea târziu să oferim copilului alcool. Chiar dacă la vârsta dobândirii autonomiei, copilul este la risc să întâlnească în anturaj diverse modele de comportament şi să dorească să le încerce el însuşi, acesta nu reprezintă un motiv pentru a-l încuraja noi înşine, ca părinţi, să o facă mai repede.
Cele mai importante modele pentru un copil sunt părinţii, iar sursa principală de răspuns la întrebări despre viaţă şi tot ce înseamnă ea este familia. Este bine să evităm în faţa copiilor obiceiurile cu risc (consum de alcool sau alte toxice, fumat, agresivitate fizică/verbală etc). De asemenea, una din principalele caracteristici ale copilului fiind curiozitatea, el trebuie învăţat că nu este ruşine să pună întrebări despre orice şi că va primi un răspuns pe măsura capacităţii lui de înţelegere. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.