Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
La inceputul toamnei organismul poate da semnale de oboseala: trecerea de la sezonul cald la cel rece e destul de stresanta si de obositoare pentru trup.
Toamna se trezesc suferinte care au fost adormite din primavara. Una dintre afectiuni este ulcerul gastroduodenal. Este o afectiune care evolueaza ciclic, cu perioade de acalmie si crize dureroase. Acum e foarte posibil sa te chinuiasca, desi ai tinut toata vara regim. Renunta la must, visinata si ciorbe acre, in favoarea lactatelor si a supelor. Astmul bronsic este o alta afectiune mult mai manifeta in perioada toamnei. Accesele de tuse si sufocare se pot inteti toamna, mai ales cind iesi afara, in ceata sau frig. Ai astm alergic? Evita crizantemele si tufanelele deoarece ele au polen!
Guturaiul si amigdalita reapar toamna. Apropierea de sezonul mai rece te poate surprinde si cu un sistem imunitar usor lenevit, nepregatit pentru sezonul se urmeaza. Acum se raceste usor, iar infectiile respiratorii sint contractate rapid - imbraca-te corespunzator sezonului ai, preventiv, ia vitamina C. Astenia de toamna incepe si ea sa se manifeste. Ai interes scazut pentru munca, oboseala zilnica, insomnii sau nu te mai saturi de somn? Se intimpla frecvent toamna. Daca simptomele nu trec in citeva zile sau se intensifica, mergi la doctor!
Benefica in acest moment este o detoxifiere. Detoxifierea sau eliminarea toxinelor si a deseurilor din organism este ca un moment de respiro pentru metabolism, pentru ca da posibilitatea corpului sa isi foloseasca energia si in alte scopuri, in afara de metabolizarea substantelor hranitoare. In plus, detoxifierea ii da ocazia corpului sa se acomodeze cu trecerea de la regimul de hrana specific verii, bogat in fructe si legume, la o alimentatie bogata in grasimi si fainoase. Detoxifierea nu inseamna nici pierdere in greutate, nici tratament pentru diferite afectiuni, cum ar fi constipatia sau colesterolul usor marit. Ea e mai degraba un „restart” pe care il da organismului.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.