Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Lămâile au numeroase beneficii pentru sănătate, printre care puternice proprietăți antibacteriene și antivirale, având o eficacitate sporită în stimularea sistemului imunitar.
Lămâile conțin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, potasiu și pectină, substanțe care ajută organismul să se apere împotriva infecțiilor.
ajută digestia
Apa cu lămâie ajută la eliminarea toxinelor din organism. Datorită compoziției sale, foarte asemănătoare cu cea a salivei și a acidului clorhidric conținut de sucurile gastrice, sucul de lămâie ajută ficatul să producă bila, etaptă importantă în procesul de digestie. Lămâile sunt, de asemenea, bogate în minerale și vitamine, acestea având rolul de a reduce din toxinele care se acumulează în tractul gastrointestinal. De altfel, Societatea Americană de Cancer recomandă pacienților care suferă de cancer să bea apă călduță cu lămâie, extrem de benefic în stimularea tranzitului intestinal.
un diuretic eficient
Sucul de lămâie favorizează eliminarea rapidă a toxinelor din organism și are un rol benefic în menținerea sănătății sistemului urinar.
întăreşte imunitatea
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, lămâia luptă cu succes împotriva răcelilor și a bolilor respiratorii, în timp ce potasiul stimulează sistemul nervos.
echilibrează pH-ul sangvin
Bogat în acid citric și vitamina C, sucul de lămâie, consumat regulat, poate reduce aciditatea din corp.
îmbunătățește aspectul pielii
Vitamina C și antioxidanții din lămâi contribuie la ștergerea ridurilor și a petelor de pe ten, pielea devenind mult mai luminoasă în timp. De asemenea, sucul de lămâie este util în combaterea acneei, având un puternic efect cicatrizant.
oferă energie
Mirosul de lămâie energizează și stimulează buna dispoziție prin reducerea nivelului de anxietate și a stărilor depresive.
te scapă de respirația urât mirositoare
Băută dimineața, pe stomacul gol, apa cu lămâie combate halena (respirația urât mirositoare). Totodată, este de ajutor și dacă suferi de sângerări ale gingiilor, cât și de infecții ale gâtului (datorită proprietăților antimicrobiene).
ajută la slăbit
Lămâia conține o substanță numită pectină, compus care reduce din pofta de mâncare. De altfel, studiile au arătat că persoanele care au ținut diete alcaline au slăbit rapid mai multe kilograme.
De reținut: Apa în care stoarcem sucul de lămâie trebuie să fie călduță (la temperatura camerei), pentru a fi mai ușor de digerat, iar lămâile să fie, de preferat, bio.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.