Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Ciocolata de calitate nu este doar un rasfat, ci si un aliment cu beneficii pentru sanatate. Dovada sunt zecile de studii care au argumentat necesitatea consumului din motive extrem de serioase. Mai jos gasiti motivele stiintifice pentru care trebuie sa consumam ciocolata fara a ne simti vinovati in legatura cu partea mare de calorii pe care o detine acest dulce. Bineinteles, trebuie sa avem si o limita in consumarea ciocolatei.
Scade tensiunea arteriala. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cologne (Germania) flavonoizii din ciocolata ajuta la scaderea tensiunii arteriale pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajuta la producerea de monoxid de azot care stimuleaza vasele de sange sa se dilateze. Totodata, consumatorii de ciocolata au un risc cu 12% mai scazut decat cei care nu mananca acest dulce sa faca boli de inima si cu 23% mai mic sa faca infarct.
Intareste oasele. Iubitorii ciocolatei albe au toate motivele sa se bucure: 50 de grame contin 15% din doza zilnica recomandata de calciu pentru un adult, potrivit Gustarte. Evident, inainte de a manca o ciocolata intreaga ca sa va asigurati ca sunteti cu calciul la cote maxime, cititi si eticheta produsului. Nu trebuie sa contina grasimi vegetale hidrogenate, aditivi alimentari si cantitati foarte mari de zahar. Untul de cacao ar trebui sa fie ingredientul principal.
Ajuta creierul. Cercetatori de la Universitatea John Hopkins au descoperit ca ciocolata neagra protejeaza celulele creierului, mai ales daca suferi un atac cerebral. Indiferent daca mananci ciocolata de pofta sau pentru ca te ajuta sa fii sanatos, ai grija sa alegi una de calitate, cu un continut ridicat de cacao si cat mai putine ingrediente pe langa.
Este plina de antioxidanti. Ciocolata neagra contine cantitati impresionante de flavonoizi care ajuta la lupta impotriva radicalilor liberi. Acestia din urma sunt raspunzatori pentru o multime de afectiuni, multe dintre ele chiar mortale.
Poate preveni cancerul. Boabele de cacao au in compozitie o substanta, pentamer, care s-a dovedit ca inhiba celulele canceroase sa se raspandeasca prin organism. Oameni de stiinta de la Centrul de Studiu al Cancerului de la Universitatea din Georgetown au folosit parameri pentru celulele canceroase si au observat ca acestea nu s-au mai divizat.
Calmeaza simptomele sindromului premenstrual. Este un motiv pentru care femeilor le este pofta de ciocolata intr-un moment anume din luna. Ciocolata ajuta la eliminarea de endorfine care reduc anxietatea. De asemenea, este bogata in magneziu care imbunatateste starea de spirit si reduce retentia de apa.
Alunga tusea. Data viitoare cand simti ca te doare gatul, incearca sa mananci un patratel de ciocolata. Teobromina, o substanta din compozitia ciocolatei, reduce activitatea nervului vag cel care se pare ca este raspunzator pentru crizele de tuse. sursa: descopera.ro
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.