Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Lamaile trebuie alese dupa consistenta ferma, culoare, în galben intens, suculenta si aciditate optima, coaja subtire si cu textura fina. Pot fi pastrate timp de o saptamana la temperatura camerei, ferite de razele solare directe, sau timp de 30 de zile în frigider. Lamaile dau mai mult suc daca sunt scufundate în apa calda timp de cinci minute.
Feliile de lamaie se consuma dimineata pe stomacul gol, contra hepatitei, luand în prima zi o feliuta, urmand o crestere pana la 9 feliute în a noua zi, apoi se descreste pana la o felie. Tot intern se ia o lamaie taiata în felii rotunde, care se macereaza timp de 12 ore în 250 ml de ceai de musetel si se bea pe nemancate, contra obezitatii. Extern, feliile se aplica pe frunte în caz de migrene, dureri de cap, acnee, cosuri. Feliile tinute pe piele, timp de 10-15 minute zilnic, pe o perioada de 6-12 saptamani, au efect favorabil în îndepartarea petelor de batranete.
Sucul de lamaie este unul dintre cele mai valoroase sucuri de fructe, avand efecte bactericide, antiseptice, diuretice, tonice, energizante. În afectiunile interne este indicata o cura de 4-5 saptamani, urcand progresiv doza de consum de la o jumatate de lamaie pana la doua lamai pe zi si apoi reducand, treptat, la jumatate de lamaie. Pentru a nu ataca smaltul dintilor si mucoasa stomacului, sucul se va servi cu paiul. La sucul de lamaie se poate apela usor în caz de raceli, gripa, guturai, sughit, tuberculoza pulmonara si osoasa, congestie hepatica, icter, lesin, calculoza biliara si renala, hipercolesterolemie, obezitate, celulita, dureri de cap, intoxicatii alcoolice.
Pentru facilitarea digestiei se bea un suc din doua lamai si doua frunze de menta, diluate cu apa minerala. Cand apare greata provocata de raul de transport cu mijloace auto, avioane sau vapoare este indicat sucul unei lamai, care opreste excesul de secretie salivara. Infuzie sau decoct dintr-o lamaie la 200 ml de apa, care se bea pe stomacul gol, cu efecte în crizele hepatobiliare, dureri de stomac, aerofagie si combaterea viermilor intestinali.
Uleiul esential, obtinut prin distilare, este folosit intern ca tonic al sistemului circulator, avand efecte în îmbunatatirea circulatiei sangelui, scaderea presiunii la nivelul varicelor si tratarea capilarelor sparte sub piele. De asemenea, are rol în mentinerea vitalitatii celulelor rosii, cu efecte bune la persoanele anemice, cu gripa si tuse convulsiva. Avand proprietati detoxifiante si decongestive, uleiul curata ficatul si rinichii, reduce celulita si ajuta în combaterea migrenelor si a durerilor de cap.
Siropul de lamaie se prepara dintr-o lamaie cu coaja, care se fierbe la foc mic timp de 10 minute în 100 ml de apa; dupa racire se stoarce, se strecoara si se adauga doua linguri de glicerina si un pahar de miere de albine. Se lasa la macerat 2-3 zile la temperatura camerei si se consuma cate 1-4 lingurite pe zi (la copii), 3-5 linguri pe zi (la adulti), cu efecte foarte bune în boli infectioase, respiratorii, tuberculoza, tuse spastica, bronsita cronica.
Noaptea, pe la ora trei, brusc, vecinul începe să bată cu pumnul în ușa mea.
M-am speriat atât de tare încât am scăpat bormașina din mâini!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.