Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Consumul de lactate, inclusiv de lapte de vaca, reprezinta o parte substantiala a dietei din Europa de Vest. Multi oameni consuma lapte la micul dejun in fiecare zi, precum si alte produse lactate precum iaurtul si branza. Aceste constatari sunt adevarate mai ales in Statele Unite si in tarile din Europa de Nord, precum Finlanda si Suedia. Insa de ce nu ar trebui sa mai bei lapte de vaca?
Nu este suprinzator faptul ca este atat de raspandit consumul de lactate in acele parti ale lumii, avand in vedere ca persoanele care traiesc acolo pot consuma alimente care contin lactoza fara a experimenta probleme gastrointestinale si cred ca este sanatos sa consume lapte si alte lactate. Credinta generala ca laptele este bun pentru organism a fost inclusa in gandirea oamenilor de-a lungul generatiilor, cu ajutorul industriei lactatelor. De asemenea, se stie ca laptele si iaurtul au un continut bogat de calciu, proteine si vitamine.
Ceea ce se uita adesea este ca lactatele sunt o aditie recenta la dieta oamenilor. In mai mult de 99,6% din istoria evolutiei oamenilor, acestia nu au consumat in mod regulat laptele vreunui animal. In plus, laptele este un aliment special, al carui scop este sa induca o crestere postnatala a mamiferelor, precum si dezvoltarea si maturizarea imunitara a acestora. Pare plauzibil ca laptele de vaca sa nu fie in concordanta cu biologia umana.
Unii specialisti au ajuns la concluzia ca laptele poate fi un factor de risc pentru o varietate de afectiuni. Printre acestea se numara acneea, obezitatea, diabetul de tip 2, cancerul de prostata si boala Parkinson.
O alta credinta populara este cea conform careia consumul de lactate este benefic pentru sanatatea oaselor si pentru micsorarea riscului de osteoporoza. Cu toate acestea, multe cercetari au aratat ca riscul fracturilor osoase este corelat direct cu consumul de lactate, punand la indoiala ceea ce se credea anterior. Studiile epidemiologice recente, in special cele realizate de Harvard, au dezvaluit dovezi puternice conform carora lactatele si laptele cresc riscul fracturilor de sold in cazul oamenilor in varsta. In plus, un profesor de la Karolinksa Institute din Suedia a aratat o corelatie semnificativa intre consumul de lapte si riscul de deces.
Exista din ce in ce mai multe dovezi de la studiile epidemiologice clinice conform carora consumul de lapte stimuleaza sau agraveaza acneea vulgaris. In ultimii trei ani, societatile dermatologice s-au razgandit si au acceptat corelatia dintre nutritie si acnee. Exista doi factori majori care declanseaza acneea: laptele si carbohidratii hiperglicemici.
Laptele este doar unul dintre produsele lactate pe care oamenii le consuma in mod regulat. Cum se compara alte produse lactate cu laptele cand vine vorba de dezvoltarea acneei si de aparitia altor afectiuni?
Exista mai multe studii care arata o agravare a acneei cauzata de abuzul de proteina din zer. Acest lucru nu este neobisnuit pentru lumea fitnessului. Consumul zilnic de proteine din lactate promoveaza acneea. Consumul de branza din Germania a crescut de cinci ori din 1950 pana in prezent, lucru care demonstreaza consumul excesiv de lactate din tarile dezvoltate.
Exista calciu din abundenta si in legume precum broccoli si in apa minerala. Pentru sanatatea oaselor, este suficient sa faci exercitii si sa obtii doza zilnica recomandata de vitamina D.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.