Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Originea iasomiei nu este sigur cunoscuta. Este posibil ca planta sa fi aparut independent in India, China si in zona Iranului.
In credinta hindusa veche, iasomia era floarea preferata a zeitei dragostei, Kama, datorita parfumului sau deosebit. Iasomia a fost folosita inca din antichitate la prepararea de ceaiuri (in India si China) si la obtinerea de parfumuri (in special in zona Mesopotamiei, de catre asirieni).
Valoarea terapeutica a iasomiei este oferita in primul rand de uleiul volatil pe care il contine (care include mai multi alcaloizi aromatici, in principal benzopirol, si alcooli). Florile de iasomie contin, de asemenea, vitamine (in special E) si minerale.
Ceaiul de iasomie, pe care il gasim astazi in aproape orice plafar, este apreciat in primul rand datorita aromei sale unice. Acesta are insa si proprietati medicinale interesante:
- combate migrenele si binedispune. Efectul iasomiei asupra sistemului nervos este unul foarte eficient. Iasomia rareste ritmul si creste amplitudinea respiratiei;
- stimuleaza libidoul: substantele aromatice din iasomie au si efect si de stimulent sexual, in special pentru barbati, dar si pentru femei;
- reduce pofta de mancare, uneori considerabil, datorita actiunii substantelor active asupra secretiei unor hormoni (printre care si leptina);
- calmeaza durerile musculare.
Conform unor studii, iasomia este probabil sa aiba si efecte anticancerigene, fara a fi clar identificate substantele din compozitia sa responsabile pentru acest lucru (poate fi vorba cel putin despre vitamina E).
Datorita efectelor sale, recomandam consumarea ceaiului de iasomie in special la inceputul primaverii. Aceasta planta va va ajuta sa va improspatati tonusul mental si contribuie la combaterea asteniei de primavara. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.