Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Cancerul cerebral reprezintă un diagnostic dur, iar pacienții care îl primesc, de cele mai multe ori, ajung la medic atunci când boala este într-un stadiu avansat, ceea ce face ca șansele de supraviețuire să scadă în mod dramatic. Specialiștii spun că din persoanele diagnosticate, doar 40% trăiesc mai mult de un an și 20% supraviețuiesc cinci ani după ce au primit diagnosticul.
Cancerul cerebral apare la nivelul creierului, iar simptomele pot varia în funcție de zona afectată. De cele mai multe ori, chiar dacă semnele apar cu mult timp înainte ca pacientul să depisteze boala, acestea sunt tratate cu indiferență fiind puse pe seama unor afecțiuni mult mai simple și care pot fi tratate rapid.
Simptomele care pot anunța cancerul cerebral
Un studiu efectuat de King’s College din Londra a arătat că primele semne ale cancerului cerebral sunt de cele mai multe ori ignorate, iar pacienții ajung la medicul specialist atunci când boala este într-un stadiu avansat, potrivit dailymail.co.uk. Analizând 39 de pacienți diagnosticați cu acest tip de cancer, oamenii de știință au descoperit că primele simptome ale acestei boli sunt: tremuratul mâinilor, nevoia de a dormi în timpul zilei, indispoziția, neîndemânarea, pierderea echilibrului, pierderea memoriei sau durerile de cap. În plus, persoanele cu această problemă de sănătate au început să își piardă treptat interesul pentru anumite activități, au fost mai puțin preocupate de relațiile cu partenerul de viață și cu cei din jur, de job și de pasiunile lor.
În ciuda faptului că este un tip de cancer foarte grav, specialiștii spun că numărul investigațiilor pentru depistarea acestei boli este scăzut, comparativ cu alte tipuri de cancer. Mai mult decât atât, oamenii de știință sunt de părere că diagnosticul tardiv poate să apară și din cauza faptului că pacientul intră în contact cu cel puțin 3 medicii înainte de a fi trimis la medicul specialist.
Pacienții care au făcut parte din acest studiu au mărturisit că nu au luat în seamă primele semne și asta pentru că le-au considerat banale. Mulți dintre ei au ajuns la medic atunci când starea de sănătate s-a agravat. Medicii spun că este foarte important ca boala să fie descoperită la timp pentru a a începe cât mai repede tratamentul.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.