Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Curajul, compasiunea, iertarea si gandirea pozitiva sunt cele patru atitudini care ne ajuta sa învingem boala. Sa nu uitam ca nu este atat de important ce ni se întampla în viata, ci modul în care reactionam la ceea ce ni se întampla.
Curajul este abilitatea de a trece peste obstacole aparent insurmontabile. Curajul nu înseamna neaparat sa înduri cu stoicism. Platon spunea ca „sa fii curajos înseamna sa stii cand sa te temi“. Asadar, curajul înseamna sa recunosti dificultatile cu care ai de-a face si sa decizi sa mergi mai departe într-un mod care sa reflecte propria ta personalitate, filozofia ta de viata si standardele tale morale. Seneca afirma la timpul sau „nu fiindca lucrurile acestea sunt grele nu avem curaj, ci pentru ca nu avem curaj ele sunt grele“.
Compasiunea este dorinta de a diminua sau a elimina suferinta altora. Sa fiti compatimitor înseamna sa oferiti o parte din forta interioara, din spiritul vostru interior, din puterea dvs. pentru a-i ajuta pe altii. În general, cei care sunt bolnavi realizeaza ca a oferi compasiune altora în timp ce si ei însisi sufera poate fi, de fapt, o forta care îi sustine si îi motiveaza si pe ei sa mearga mai departe. Compasiunea pentru celalalt, în special cand acesta este în dificultate, cand trece printr-o perioada de criza, poate fi ca un foc interior ce duce la cresterea puterii tale.
Cat priveste iertarea, este normal ca la un moment dat sa dam uitarii lucruri care ne-au suparat si ranit în trecut. Cand puteti uita trecutul, dezamagirile si frustrarile, va cresteti sansele de a fi linistit si fericit în prezent. Iertarea înseamna sa faceti pace cu lucrurile pe care nu le puteti schimba si sa va canalizati toate gandurile spre ceea ce este important în viata voastra actuala. Lasati trecutul sa ramana acolo unde îi este locul. Cercetarile au aratat ca, atunci cand oamenii iarta, ei sunt mult mai putin stresati fizic si psihic, mai putin depresivi si mai putin tensionati. Cand iertati, starea voastra fizica se îmbunatateste, sunteti mai optimisti, spirituali si cu încredere în fortele proprii. Beneficiile iertarii sunt cu efect întarziat. Începeti prin a ierta ceva de mica amploare si continuati pana cand lucrul acela mic nu va mai deranjeaza.
si nu în ultimul rand, dar sigur cea mai importanta dintre atitudinile ce înving boala este gandirea pozitiva. O privire de ansamblu pozitiva si optimista nu numai ca va va mentine calitatea vietii, dar va creste si sansele de a va fi si mai bine. O perspectiva negativa sau pesimista poate scadea sansele de recuperare. De exemplu, daca sunteti diagnosticat cu cancer, poate fi dificil sa va mentineti o atitudine pozitiva. În timpul zilei va confruntati cu diferite obstacole, printre care efectele adverse ale bolii si tratamentului, dar si cu sentimente de teama, manie, depresie si singuratate. Toate acestea pot afecta chiar si cea mai rezistenta persoana. O cale de a va ajuta în aceasta situatie este sa va fixati teluri rezonabile la care vreti sa ajungeti. Alt mod de a va ajuta este sa va folositi energia în activitati care va aduc satisfactie si va dau sentimentul utilitatii, al datoriei împlinite. Dati-va silinta sa aveti o atitudine pozitiva si asta va va ajuta sa reactionati în mod activ în lupta cu boala.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.