Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Abilitatea de a face multe flotari nu indica doar forta unei persoane, ci si o stare de sanatate a inimii mai buna, dupa cum arata un nou studiu. Studiul a testat rezistenta unui grup de pompieri de varsta mijlocie. A constatat ca barbatii care au putut face mai mult de 40 de flotari au avut un risc cu 96% mai mic de a fi diagnosticati cu boli de inima sau alte probleme cu inima pe o perioada de 10 ani, in comparatie cu barbatii care au putut face doar 10 flotari.
Cu toate acestea, din cauza faptului ca studiul a analizat numai pompierii de sex masculin, care au locuri de munca foarte active, este neclar daca rezultatele se aplica si celorlalti barbati. Dar concluziile sugereaza ca abilitatea de a face flotari ar putea fi o metoda usoara si fara costuri pentru a evalua riscul bolilor cardiovasculare. Studiul a fost publicat in revista JAMA Network Open.
Medicii stiu ca o conditie fizica buna este corelata cu o sanatate a inimii mai buna. Dar poate fi dificil pentru medici sa evalueze cu exactitate conditia fizica a unei persoane in timpul unei vizite de rutina. Medificii folosesc uneori teste care implica alergatul pentru a evalua nivelul conditiei fizice. In cadrul acestor evaluari, pacientii alearga pe o banda rulanta pana cand ritmul cardiac ajunge la un anumit nivel. Dar testele acestea necesita mult timp si echipamente costisitoare, nefiind utilizate in mod obisnuit.
Noul studiu a testat daca un exercitiu simplu precum flotarile ar putea oferi indicii despre sanatatea inimii. Pentru a afla, cercetatorii au analizat rezultatele de la mai mult de 1.100 de pompieri cu varsta medie de 39 de ani. Acestia au fost pusi sa faca flotari la inceputul studiului. Participantii au fost urmariti timp de un deceniu pentru a vedea daca au fost inregistrate evenimente cardiovasculare, cum ar fi un diagnostic de boala coronariana, insuficienta cardiaca sau stop cardiac.
In timpul studiului, au avut loc 37 de evenimente cardiovasculare in randul participanilor, dar numai un eveniment cardiovascular a avut loc in randul barbatilor care au facut peste 40 de flotari.Cei care au putut face 11 sau mai multe flotari au fost supusi unui risc mai mic de evenimente cardiovasculare, comparativ cu cei care au putut face 10 flotari sau mai putine. Iar barbatii care au putut face peste 40 de flotari au redus acest risc cel mai mult.
Cu toate acestea, cercetatorii au ajuns la concluzia ca abilitatea de a face flotari nu este neaparat un predictor independent al riscului bolilor de inima. Pot exista si alti factori legati de riscul bolilor de inima, care sunt corelati cu numarul de flotari. Astfel de factori ar putea include varsta unei persoane, indicele de masa corporala si nivelul conditiei fizice. Cu toate acestea, abilitatea de a face flotari ar putea fi un indicator al conditiei fizice generale.
Acest studiu subliniaza importanta conditiei fizice pentru sanatate. Medicii ar trebui sa puna accentul pe aceste descoperiri atunci cand sunt vizitati de pacienti. Este nevoie de mai multe cercetari pentru a examina legatura dintre abilitatea de a face flotari si bolile cardiace in randul populatiei generale, inclusiv in randul femeilor si barbatilor mai putin activi.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.