Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Prunele sunt niste fructe miraculoase. Pe langa faptul ca sunt foarte gustoase, ele contin elemente cu efecte benefice asupra sanatatii corpului uman. Astfel, de ce sa nu urmezi o dieta de slabit cu prune, daca ele sunt o importanta sursa de potasiu, fibre si vitamine ca vitamina A, vitamina C si vitamina K?
Dieta cu prune este una monotona, insa rezultatele sunt garantate. Odata ce termini aceasta dieta, kilogramele continua sa dispara daca iti pastrezi un stil de viata sanatos. Meniul zilnic este simplu: sase zile te conformezi planului de mai jos, urmand ca in a saptea zi sa mananci numai fructe:
- Mic dejun: 8 prune crude, dupa care poti manca un ou fiert combinat cu doua felii de sunca si paine prajita. Este indicat sa bei o ceasca de ceai negru, ceai alb sau cafea, insa fara a adauga zahar, lapte sau miere; - Prima gustare: la 2 ore dupa terminarea mic dejunului si consta intr-o cantitate mica de nuci sau biscuiti de ovaz; - Masa de pranz: supa, ciorba sau 250 grame de friptura asezonata cu legume si o salata; - A doua gustare: la 3 ore de la terminarea mesei de pranz si consta in sase prune uscate; - Cina: iaurt cu cereale integrale sau doua felii toast din paine integrala cu doua felii sunca pui.
Dupa o saptamana in care este posibil sa slabesti pana la 3 kilograme, revizuieste-ti planul de slabit. Este nevoie sa mai dai kilograme jos? Te-ai simtit bine de-a lungul saptamanii cu dieta? Daca este de ajuns, continua cu un stil de viata sanatos si se vor pastra toate efectele benefice in legatura cu silueta ta. Nu uita sa bei foarte multa apa zilnic deoarece prunele au un efect diuretic puternic! Cu toate acestea, nu elimina prunele din alimentatia ta regulata pentru ca sunt un surplus de energie si sanatate.
Prunele proaspete si cele uscate contin fitonutrienti importanti (neoclorogenic si acid clorogenic) ce distrug radicalii liberi. Compusii numiti fenoli protejeaza neuronii din corpul uman. Continutul de vitamina C sporeste capacitatea de absorbtie a fierului. Zaharurile fac din prune un inlocuitor excelent al dulciurilor, avand proprietati energizante, puterea de a alunga senzatia de stres si de a proteja sistemul intestinal. Doua prune de marime medie contin doar 70 de calorii. Studiile arata ca o alimentatie sanatoasa cu continut caloric scazut forteaza corpul sa-si limiteze nevoia de calorii ducand la pierderea in greutate si controlul senzatiei de foame.
Beneficiile consumului de prune sunt numeroase: - Ajuta in procesul pierderii in greutate; - Stimuleaza memoria;
- Previn bolile de inima; - Pot fi consumate de persoanele care urmeaza un regim lipsit de carbohidrati (ele contin carbohidrati buni); - Ajuta metabolismul; - tine sub control tensiunea arteriala si previne riscul accidentelor vasculare, dar si aparitia unor forme de cancer; - Protejeaza oasele; - Combate anemia; - Previne diabetul; - Protejeaza ochii, imunitatea si sistemul reproductiv; - Protejeaza impotriva constipatiei. Nu trebuie sa consumi astfel de fructe daca suferi deja de diabet zaharat, de boala diareica sau ai probleme cu rinichii!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.