Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Stiai ca ceea ce mananci poate determina cat de repede vei ceda ridurilor? Anumite alimente pot face mai mult decat sa-ti adauge centimetri in talie; ele accelereaza de fapt imbatranirea in corpul tau. Daca consumati in mod regulat alimente extrem de inflamatorii, acestea pot face daune reale functiilor de reglementare ale corpului, ceea ce duce la boala, degenerare celulara si da, la riduri. Iata cateva alimente pe care sa le eviti pentru ca grabesc imbatranirea la nivel celular:
1. Uleiuri partial hidrogenate. Uleiurile partial hidrogenate, care se gasesc adesea in alimente puternic procesate, raspandesc inflamatia in intregul corp, ceea ce creeaza radicali liberi. In cele din urma, radicalii liberi incep sa-ti deterioreze ADN-ul, provocand defectiuni celulelor. "Grasimea trans" care are un puternic efect inflamator apare doar pe 2% din etichetele nutritionale, desi, in realitate este potential utilizata in cel mult 37% din alimentele procesate. De ce aceasta diferenta? Pentru ca, in unele tari - SUA, de exemplu, grasimile trans nu trebuie sa fie etichetate daca o portie contine mai putin de jumatate de gram. Pe langa uleiurile partial hidrogenate, grasimile trans se gasesc si in uleiurile rafinate, emulgatoare, uleiuri complet hidrogenate si anumite arome si culori adaugate. Deci, cum poti evita imbatranirea prematura a celulelor cu grasimi trans? Cel mai sigur pariu este sa-ti petreci majoritatea dietei consumand alimente intregi, nutritive.
2. Zaharul. Avem o inclinatie instinctuala catre alimentele dulcise. Este inradacinat in noi. Dulciurile sunt bogate in energie usor accesibila, ceea ce ar fi grozav daca am fi inca vanatori, asa cum erau stramosii nostri. Dar nu suntem. De fapt, majoritatea dintre noi suntem foarte sedentari si mancam mult prea mult zahar. Asadar, atunci cand obtinem acea solutie dulce regulata, zaharul face o multime de pagube corpului nostru. Excesul de zahar in fluxul sanguin duce la pierderea colagenului din piele si incurajeaza ridurile, daunand in acelasi timp mitocondriilor - motorul celulelor. De asemenea, duce la degenerarea memoriei, a vederii, printre altele. Pe langa imbatranirea prematura, excesul de zahar alimentar incurajeaza evolutia unor boli precum diabetul de tip II, bolile de inima si Alzheimer. Problema este ca zaharul este extrem de dependent si atat de usor de obtinut. Din nou, cel mai bun pariu este sa evitati alimentele procesate si sa utilizati doar cantitati mici de zaharuri naturale - miere cruda, sirop de artar, zahar de cocos, curmale - cu o moderatie stricta.
3. Carbohidrati rafinati. Avand putine fibre care sa incetineasca absorbtia in fluxul sanguin, acesti carbohidrati produc ravagii asupra nivelului de insulina si incurajeaza dezvoltarea rezistentei la insulina in timp. Consumand carbohidrati sanatosi, cum ar fi fructe integrale, leguminoase si seminte integrale precum quinoa si orez brun, veti primi o eliberare de energie mult prelungita, iar fibrele va vor alimenta bacteriile intestinale, care pot exercita un control semnificativ asupra raspunsului insulinei dvs.
4. Alimente prajite / la gratar. Gatirea alimentelor la temperaturi ridicate creste dezvoltarea compusilor inflamatori cunoscuti ca „produse finale de glicare avansate” sau AGE. si da, in mod ironic, AGE-urile chiar te imbatranesc. Incurajeaza stresul oxidativ si inflamatia din organism. Niveluri ridicate de AGE in organism sunt legate de osteoporoza, neurodegenerare, boli de inima, accident vascular cerebral si alte boli legate de varsta. Pentru a le evita, incercati sa gatiti majoritatea alimentelor la temperaturi scazute, iar ocazional va puteti bucura de savoarea unui gratar, dar asta doar daca sunteti perfect sanatos. In esenta, daca mananci alimente sanatoase si neprocesate, vei experimenta procesul natural de imbatranire. Bonus: daca urmati sfaturile de mai sus, veti fi si mai sanatosi!
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.