Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant în multe boli cronice. Iata în continuare cateva, cu largi utilizari în medicina naturista si în cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute în sirop de zahar. Se recomanda administrarea lui copiilor anemici sau fara pofta de mancare, una-doua lingurite înainte de fiecare masa. Sucul de hrean curata si regenereaza mucoasele, fiind recomandat în astm bronsic, rinite, sinuzite, în amestec egal cu zeama de lamaie, din care se iau una-doua lingurite pe zi timp de cateva saptamani.
Sucul de hrean este interzis persoanelor cu hemoroizi, hemoptizi sau dereglari ale ritmului cardiac. Atentie! Daca este folosit o perioada lunga, poate sa irite mucoasa gastrica. Sucul de pastai de fasole verde are calitati diuretice si depurative. Se foloseste în litiaza renala, guta, reumatism, diabet si la curatarea tenului în acnee. Este tonic cardiac si hepatic, cazuri în care se bea simplu (aproximativ 100 de mililitri pe zi) sau în combinatie (o parte de suc de pastai la trei parti de suc de morcovi si doua de suc de laptuca). Sucul de gulie se consuma simplu sau în amestec cu suc de morcov si papadie în decalcifieri ale oaselor si dintilor, îndeosebi la copii. Gulia este puternic alcalina, de aceea se recomanda folosirea ei în hiperaciditate gastrica. În acest caz se bea o jumatate de cana de suc înainte de fiecare masa. Sucul de ardei gras se foloseste împreuna cu sucul de morcovi, în parti egale, în colici intestinale, ca detoxifiant si pentru întarirea unghiilor si a parului.
Sucul de ceapa contine uleiuri volatile benefice pentru caile respiratorii. Fluidizeaza mucozitatile si ajuta la eliminarea lor. Se beau una-doua linguri dupa fiecare masa. Are si proprietati antiseptice, fiind recomandat pentru tamponarea zonelor cu afte si ulceratii. Aplicat de trei-patru ori pe saptamana, îndeparteaza negii si pistruii. Sucul de castraveti este poate cel mai bun diuretic natural. Se recomanda în litiaza renala, guta si artrita. Marunteste calculii renali, mai ales daca este folosit în amestec (o parte suc de castraveti la trei parti de sfecla rosie, 11 parti de suc de morcovi si una de zeama de lamaie). Usor laxativ, sucul de castraveti calmeaza colicile, iar prin continutul de minerale previne caderea parului si ajuta la întarirea unghiilor. În cosmetica, sucul de castraveti este recomandat tenurilor grase cu porii dilatati, dar si celor uscate, în amestec cu ulei de migdale.
Sucul de papadie se obtine din planta întreaga, mai putin tulpinile cu flori. Contine taninuri, rezine, principii amare, substante antibiotice, fitosteroli, colina, vitamine, fiind un excelent tonifiant si detoxifiant. Este recomandat în eczeme, guta si reumatism. Pentru tratamentul dischineziei biliare se folosesc 13 linguri de suc de papadie pe zi, timp de trei-sase saptamani, ajutand la dublarea secretiei biliare si eliminarea ei. Sucul de papadie îndeparteaza pistruii si curata tenul. Sucul de usturoi este indicat pentru stimularea poftei de mancare si secretiei gastrice. Proprietatile bactericide îl recomanda ca adjuvant în colita de fermentatie. Contine substante volatile care ajuta în emfizem pulmonar, astm bronsic, sinuzite incipiente si chiar în tuberculoza pulmonara. Pentru toate aceste cazuri se iau una-doua lingurite de suc de usturoi pe zi. Pentru viermi intestinali, se beau dimineata pe stomacul gol 200 ml de lapte în care s-au adaugat 20 ml de suc de usturoi. În cazul oxiurilor, cura se asociaza si cu bai de sezut cu 10 ml suc de usturoi diluat la 100 ml de apa.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.