Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Apa este vitala pentru sanatatea noastra. Nu exista niciun alt lichid mai important pentru corpul uman decat apa. Un organism bine hidratat va depasi mai usor sau va evita anumite probleme de sanatate. Se vorbeste tot mai des despre utilizarea apei alcaline în dieta obisnuita, întrucat încetineste procesul de îmbatranire si previne boli cronice. E important de retinut ca are si potentialul de a produce efecte secundare. Aflati din articol ce este apa alcalina si daca e cu adevarat mai buna decat cea de la robinet.
În comert exista atat apa alcalina, cat si aparate care, printr-un proces chimic, ionizeaza apa, adica îi cresc alcalinitatea. Apa alcalina are un pH mai ridicat decat cea de la robinet. Valorile pH-ului variaza de la 0 la 14, indicele de 7.0 fiind considerat neutru. Cu cat nivelul pH-ului este mai mare, cu atat este mai alcalin. Cu cat nivelul pH-ului este mai scazut, cu atat este mai acid. Daca apa de la robinet are pH-ul 7.0, apa alcalina are pH-ul 8.0 sau 9.0, spun specialistii. Apa alcalina trebuie sa contina si elemente care pot fi benefice pentru sanatate: calciu, siliciu, magneziu.
Apa care este în mod natural alcalina îsi preia calitatile din mediul natural: apa izvoarelor, de exemplu. Poti sa-ti prepari propria apa alcalina cu ingrediente simple precum suc de lamaie sau bicarbonat de sodiu. si ionizatoarele de apa sunt, de asemenea, utile. Ionizatorul de apa este un aparat care foloseste procesul de electroliza pentru a separa apa în alcalina ionizata si acida ionizata. Nu exista suficiente dovezi stiintifice care sa sustina numeroasele afirmatii despre beneficiile pentru sanatate ale apei alcaline facute de utilizatori si vanzatori. Cu toate acestea, exista cateva cercetari care arata ca apa alcalina poate fi utila în anumite conditii. De exemplu, un studiu din 2012 arata ca un consum regulat de apa în stare naturala, alcalina, cu un pH de 8,8 poate ajuta la dezactivarea pepsinei, principala enzima care provoaca reflux de acid.
O alta cercetare arata ca apa alcalina este benefica persoanelor cu tensiune arteriala crescuta, diabet si colesterol ridicat. Un studiu mai recent efectuat pe 100 de persoane a constatat o diferenta semnificativa în vascozitatea sangelui dupa consumarea apei cu un pH ridicat comparativ cu apa obisnuita dupa un antrenament intens. Cei care au consumat apa cu un pH ridicat aveau o vascozitate cu 6,3% mai mica fata de cei care au baut apa potabila purificata. Cu toate acestea, este nevoie de mai multa cercetare pentru a raspunde altor afirmatii facute de sustinatorii apei alcaline. Potrivit acestora, apa alcalina are proprietati antiîmbatranire, curata colonul, întareste sistemul imunitar, ajuta la pierderea în greutate, tine la distanta cancerul.
Nu e lipsita de riscuri. Desi apa potabila alcalina este considerata sigura, aceasta poate produce efecte secundare negative, precum scaderea aciditatii naturale a stomacului, care ajuta la distrugerea bacteriilor. În plus, un exces de alcalinitate în organism poate cauza probleme gastrointestinale si iritatii ale pielii. Prea multa alcalinitate poate, de asemenea, sa creasca pH-ul normal al organismului, ceea ce duce la alcaloza metabolica. Aceasta poate provoca o scadere a nivelului de calciu în organism, ce poate afecta sanatatea oaselor.
- Nu ştii unde mi-e creionul?, îl întreabă un tip pe colegul său de birou.
- Ba da, după ureche.
- Omule, nu-mi complica viaţa. După care ureche?
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.