Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tensiunea scăzută sau prea ridicată, spondiloza cervicală, otitele sau insuficienţa circulatorie cerebrală vă pot da senzaţia că se învârte camera cu voi.
Una dintre cele mai frecvente cauze ale ameţelilor este hipoglicemia, care apare atunci când aţi avut o perioadă mai lungă în care nu aţi mâncat la timp sau dacă aţi consumat prea mult alcool. De asemenea, multe persoane ameţesc atunci când se ridică brusc de pe scaun. „Hipotensiunea ortostatică este foarte frecventă. Inima menţine o anumită presiune şi, când persoana respectivă sare brusc în picioare, ea nu reuşeşte să ridice sângele la creier imediat. Timp de câteva secunde, pacientul ameţeşte sau vede negru în faţa ochilor, dar îşi revine în câteva secunde", explică medicul de famile Călin Ciubotaru. Tratamentul hipotensiunii ortostatice constă în consumul ridicat de lichide, de preferat apă, dar şi de ceai, cafea la care se adaugă exerciţiile fizice. „Ameţeli mai pot avea şi persoanele care suferă de hipotensiune din cauză că nu s-au hidratat suficient, mai ales pe timp de vară", spune Eduard Adamescu, medic diabetolog la clinica „Moşilor" din Bucureşti. Hipotensiunea însoţită de ameţeli poate să apară şi la persoanele care iau o doză prea mare de medicamente pentru tratarea hipertensiunii.
Persoanele anxioase, la risc
Ameţelile pot apărea şi la persoanele cu hipertensiune şi sunt asociate cu dureri de cap, ţiuituri în ureche sau senzaţia de „musculiţe" în faţa ochilor. „Ameţeli mai pot avea şi persoanele care suferă de insuficienţă circulatorie cerebrală pentru că sunt afectate arterele care irigă creierul, dar şi cele care au spondiloză cervicală", explică Dragoş Vinereanu, medic cardiolog la Spitalul Universitar din Bucureşti.
Otita medie cu afectarea urechii interne şi infecţiile urechii interne se pot manifesta, de asemenea, prin tulburări de echilibru. Dacă ameţelile persistă timp de câteva zile şi sunt însoţite de greaţă şi senzaţie de vomă este destul de probabil să vă confruntaţi cu inflamaţii ale urechii interne şi să aveţi nevoie de repaus la pat. Dacă este asociată cu pierderea subită a auzului, nu este exclus să fie vorba despre o afecţiune denumită labirintită. „Acestea sunt cazurile cele mai simple, dar şi tumorile de la nivelul urechii se pot manifesta prin ameţeli. Pentru un diagnostic corect se face un examen ORL simplu şi se pot lua şi probe vestibulare", spune Mioriţa Toader, medic ORL.
Anemia şi tulburările neurologice sunt alte cauze ale ameţelilor. Ele mai pot apărea şi la persoanele care au anxietate sau atacuri de panică, mai ales dacă sunt însoţite de tulburări de respiraţie, dureri de cap şi furnicături în degete.
Medicii vă recomandă să faceţi investigaţii atunci când aveţi frecvent ameţeli. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.