Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
In sezonul rece, toata lumea isi doreste sa aiba o imunitate puternica pentru a se putea feri usor de gripa si raceala. Suntem de parere ca una dintre cele mai bune modalitati pentru a iti intari imunitatea este sa te folosesti de remediile naturiste. Inca din batrani, remediile natural au fost cele care au ajutat atat la vindecare, cat si la intarirea sistemului imunitar si in consecinta a organismului.
Atunci cand vorbim de remedii naturiste, vorbim de plante. Astazi, am facut o selectie a celor mai bune ceaiuri facute din plante pentru ca voi sa va puteti intari sistemul imunitar.
Cum in sezonul rece ne putem incalzi cu o cana buna de ceai, de ce sa nu profitam si sa alegem acele ceaiuri care ne ajuta si sa ne interim imunitatea?
Mai jos, va prezentam care sunt cele 5 ceaiuri care va vor ajuta sa va intariti imunitatea si sa puteti alunga usor gripa si raceala care va da tarcoale.
1. Ceaiul de tei – Delicios si sanatos
Teiul este un arbore cu un miros imbatator din florire caruia se face vestitul ceai de tei.
Ceaiul de tei este cunoscut drept ceaiul care ne poate calma si care ne ajuta sa avem un somn mai bun, mai linistit. Ceea ce nu multa lume stie este faptul ca acest ceai te ajuta sa iti intaresti sistemul imunitar.
Cum? Stresul este un factor care determina slabirea si scaderea sistemului nostru imunitar. Ei bine, datorita proprietatilor sale calmante, ceaiul de tei va scapa usor de stres.
Mai mult decat atat, daca raceala deja a inceput sa se instaleze in organismul vostru, ceaiul de tei o poate alunga. Nasul infundat, uscaciunea mucoaselor, toate aceste aspecte sunt combatute cu ajutorul a catorva cani de ceai de tei pe zi.
Ceaiul de tei este bun atat pentru adulti, dar mai ales pentru copii. Daca adaugati o lingurita de miere, dupa ce ceaiul s-a racit, copiii vor fi incantati si vor iubi aceasta bautura.
La ce ne mai ajuta ceaiul de tei?
Ceaiul de tei este renumit pentru efectul antidepresiv, antispasmodic, diaforetic si sedativ. De asemenea, el combate formarea ridurilor si a cearcanelor, ajutand tenul sa ramana tanar si sanatos.
2. Ceaiul de Echinacea – Aliatul nostru impotriva racelii
Aceasta planta era folosita de catre bastinasi pentru a trata muscaturile de sarpe. Florile de Echinacea se culeg cand sunt complet deschise, iar radacinile ei se folosesc mai des decat alte componente ale ei.
Acum, planta este folosita tot in scop medicinal pentru a trata si vindeca. O putem gasi in o multime de medicamente facute pentru a trata raceala si gripa. Dar de ce sa nu profitam de aceasta planta intr-un mod mai natural, fara sa ne afectam ficatul sau stomacul?
Echinacea este una dintre cele mai bune plante atunci cand vine vorba de intarirea sistemului imunitar.
Cum? Aceasta planta stimuleaza producerea de globule albe. Trebuie sa stiti ca globulele albe au rolul de a ne apara organismul impotriva infectiilor cu virusuri si bacterii. De aceea, Echinacea este una dintre plantele cu cea mai mare putere pentru a ne ajuta sa ne ferim de gripa si raceala atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald.
Ceaiul de Echinacea este delicios si poate fi baut de catre oricine. Aveti grija sa faceti si pauze de la consumul acestui ceai pentru a nu diminua efectul benefic al acestei plante.
Atentie! In cazul in care suferiti de o boala autoimuna, progresiva sau daca sunteti alergici la florile din familia margaretei, consultati medicul inainte de a consuma ceaiul de Echinacea.
3. Ceaiul de soc este prietenul organismului nostru
Socul este o planta care poate preveni o multime de afectiuni. De la soc se folosesc atat florile, cat si fructele, iar cu ajutorul acestei plante se pot trata pana si problemele reumatice.
Ceaiul de soc este cunoscut pentru proprietatile sale detoxifiante. El are puterea de a purifica sangele, dar si de a intari sistemul imunitar. De asemenea, daca beti ceai de soc, probabilitatea de a suferi de herpes va fi extrem de mica.
Ceaiul de soc este foarte bun si pentru persoanele care tusesc, el reusind sa calmeze si sa amelioreze tusea.
Cum putem folosi ceaiul de soc?
Chiar daca pe florile acestei plante nu se aseaza niciodata nicio albina, planta este foarte parfumata, frumoasa si benefica pentru organism.
Pentru a profita de beneficiile pe care socul le are, nu trebuie decat sa pregatiti un ceai obisnuit cu el. Aveti nevoie de 500 de ml de apa clocotita si de doua linguri de flori de soc. Lasati totul la infuzat timp de 6 minute, apoi puteti sa indulciti ceaiul cu zahar sau cu miere.
Puteti sa beti pana la 3 cani pe zi, dupa fiecare masa.
4. Ceaiul de macese si de catina
Catina si macesele sunt vitamine pe care nu trebuie sa le ignoram!
De ce acest ceai ne ajuta sa ne interim imunitatea? Ei bine, aceste plante sunt bogate in vitamina C, iar organismul nostru are nevoie din plin de acest lucru!
Pe langa faptul ca aceste plante pot preveni o multime de probleme de sanatate, datorita proprietatilor bogate pe care le au, ele pot chiar si sa vindece.
Important de retinut!
Ceaiul de macese si de catina ajuta la formarea anticorpilor. Puteti sa beti atat voi, dar puteti sa ii indemnati si pe cei mici sa bea ceai de macese si de catina.
Reteta pentru cresterea imunitatii
Trebuie sa beti, timp de 10 zile, trei cani de ceai de catina si macese pe zi. Aceasta cura de intarire a imunitatii nu se tine mai mult de 10 zile, insa se poate repeta dupa aproximativ 2 saptamani.
5. Ultimul, dar nu si cel din urma: ceaiul de musetel
Musetelul este o planta folosita de zeci de ani de catre fiecare dintre noi. Fie ca vorbim de creme ce contin musetel, de ceai sau de alte produse, aceasta planta este folosita pentru a trata diverse probleme de santate.
Ajuta la intarirea imunitatii deoarece planta contine un amestec de substante imuno-stimulatoare, substante care ajuta organismul sa elimine foarte repede sursele unei infectii din organism.
Daca veti combina ceaiul de musetel cu cimbrul, veti vedea ca totul va actiona precum un antibiotic asupra organismului uman. Cel mai important lucru este ca antibioticul este natural si nu o sa va afecteze sanatatea in niciun alt mod.
Cum sa folosim ceaiul de musetel?
Pentru a intari sistemul imunitar, se recomanda sa beti 3 cani pe zi de ceai de musetel. Daca decideti sa realizati singuri acest ceai, trebuie sa stiti ca florile de musetel trebuie sa fie uscate la umbra, pe o bucata de hartie alba, curata.
Nu folositi musetelul mai mult de doi ani de zile deoarece acesta isi va pierde din proprietatile pe care le are.
Ce mai putem trata folosind musetelul?
De la crampe menstruale, pana la dureri de cap, tulburari digestive sau viroze respiratorii. De asemenea, musetelul este folosind si in cosmetica, in diferite produse pentru infrumusetare.
Femeile folosesc musetelul si in tratamente facute acasa, pentru ca acesta are proprietati benefice asupra pielii, dar si asupra parului si unghiilor.
Toate aceste ceaiuri va ajuta sa va intariti sistemul imunitar, insa nu uitati de alimentatie. Cu ajutorul unei cure de intarire a imunitatii folosind ceai si cu o alimentatie bogata in fructe si legume, raceala si gripa vor fi probleme de domeniul trecutului!
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.