Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Doar 43% dintre romani iau micul dejun zilnic, desi specialistii o considera cea mai importanta masa a zilei. Studiul privind obiceiurile de consum al micului dejun la romani a fost realizat de Omnibus pe un esantion reprezentativ de 800 de respondenti din mediul urban, cu varsta cuprinsa între 16 si 64 de ani.
Din acest studiu reiese ca doar 43% dintre acestia iau micul dejun zilnic. Mai constiincioase în privinta micului dejun sunt persoanele de peste 55 de ani si cele cu o educatie superioara. „Pentru a avea o alimentatie echilibrata zilnic, niciodata nu trebuie sa renuntam la micul dejun, deoarece acesta asigura 20-25% din necesarul energetic recomandat“, a spus prof. dr. Gabriela Radulian, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, în cadrul Institutului National de Diabet „Prof. dr. N. Paulescu“.
Din pacate, 25% dintre romani iau micul dejun mai rar de o data pe saptamana, iar acestia sunt în mod special tinerii cu varste cuprinse între 19 si 24 de ani. „Energia furnizata la micul dejun asigura suportul necesar activitatii fizice, dar si randamentul intelectual, mai ales în prima parte a zilei“, a spus prof. dr. Gabriela Radulian. Cei 75% dintre romani care iau micul dejun de cel putin o data pe saptamana au descris micul dejun ideal ca avand în componenta sa lapte, fructe si legume, dar si alte produse lactate si cereale. Cu toate acestea, obiceiurile romanilor de a manca sunt usor diferite fata de micul dejun anterior mentionat.
Trei din zece romani (majoritatea barbati) prefera un mic dejun „consistent“, cu produse din carne, oua si branza. sase din zece romani (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai usor si variat, incluzand iaurt, lapte si cereale, sandvisuri, oua sau branza. Doar 16% dintre romani (în special adolescenti si tineri pana în 24 de ani) aleg o gustare rapida la micul dejun – constand în produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandvisuri.
Conform specialistilor, un mic dejun echilibrat ar trebui sa contina: produse pe baza de cereale integrale – biscuiti, paine, cereale – pentru a furniza energie; produse lactate – lapte, iaurt, branza – pentru aportul de calciu; fructe – pentru continutul de vitamine si minerale; pentru aport hidric: suc de fructe, ceai. „Este important faptul ca romanii stiu ce înseamna un mic dejun ideal din punct de vedere nutritional, constientizand aportul energetic furnizat de acesta, ce asigura buna desfasurare a activitatii zilnice“, a mai spus prof. dr. Gabriela Radulian.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.