Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Zahărul este considerat unul dintre cei mai mari inamici ai sănătății, iar studiile continuă să arate cât de periculos este acest îndulcitor natural. Cercetătorii au observat cum afectează consumul de zahăr circuitul neuronal.
La dovezile științifice care ne indică că zahărul nu este deloc benefic pentru organismul uman, se mai adaugă și studiul realizat la Universitatea din Michigan, Statele Unite. Potrivit cercetătorilor, o dietă bogată în zahăr împiedică circuitul neuronal să funcționeze normal și să permită oamenilor să simtă senzaţia de saţietate.
La dovezile științifice care ne indică că zahărul nu este deloc benefic pentru organismul uman, se mai adaugă și studiul realizat la Universitatea din Michigan, Statele Unite. Potrivit cercetătorilor, o dietă bogată în zahăr împiedică circuitul neuronal să funcționeze normal și să permită oamenilor să simtă senzaţia de saţietate.
Zahărul ne determină să mâncăm în exces
Oamenii de știință au dezvoltat un marker genetic în neuronii dopaminergici ai musculiţelor de oţet pentru a observa răspunsul insectelor la diferite cantităţi de zahăr. Aceștia au observat că atunci când administrau o dietă bogată în zahăr, răspunsul neuronilor care semnalează recompensa în creier a fost mai lent şi întârziat, potrivit Agerpres.
Pentru a studia dacă activitatea redusă a acestor neuroni ca răspuns la zahăr le făcea pe musculiţe să mănânce mai mult, cercetătorii au introdus o moleculă în neuronii dopaminergici ai insectelor, activată prin lumina roşie. Astfel, au descoperit că în condiţii de expunere la lumina roşie, neuronii dopaminergici ai musculiţelor cu o dietă bogată în zahăr s-au activat la niveluri similare cu cele ale insectelor al căror organism nu a fost influenţat de cercetători, ceea ce a făcut ca aceste musculiţele să mănânce mai puţin, deşi aveau acces la hrană. Însă, în lipsa activării prin lumina roşie, zahărul din alimentaţie a încetinit senzaţia de saţietate, iar insectele au continuat să mănânce.
23.06.2020 la 11:16
E o porcarie studiul anti zahar. 1) eu consum dulciuri zilnic si am o sanatate perfecta desi am 40+ ani, si coordonez bine activitatea nu doar a mea., ba chiar "Welcome to Dorohoi from Romania" am pus pe harta mapamondului la multiplayer online ceva specific gandirii interactive intuitiv veloce. 2) sportivii de performanta generatia veche mancau zahar cu lingura si franzela, am trait printre participanti la Daciada. Un om informat corect va fi bine.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.