Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Să mergi la medic pentru analize care te ajută să previi afecţiuni, nu doar atunci când ai o problemă de sănătate este o atitudine înţeleaptă. Iată trei teste care îţi pot salva viaţa dacă descoperi dezechilibrele în stadiul incipient când se pot lua măsuri eficiente pentru sănătatea ta.
Riscul de boli de inimă se poate afla cu un test de sânge
Inima este motorul întregului organism. Afli dacă ai predispoziţie la afecţiuni cardiovasculare, printr-o analiză a sângelui ce măsoară nivelul de proteină C reactivă. De fapt, acest test depistează prezenţa inflamaţiilor în organism. Explicaţuia este că organismul reacţionează în mod natural împotriva infecţiilor şi rănilor, dar nivelurile crescute ale acestei proteine generează în timp îngroşarea sau înfundarea arterelor. De aceea, nivelul crescut de proteină C reactivă poate indica un risc de boli cardiovasculare, chiar mai mare decât colesterolul crescut. Excesul de proteină C reactivă (peste 3 mg/l) poate fi, de asemenea, asociat cu apariţia altor probleme de sănătate, inclusiv diabet, hipertensiune arterială şi Alzheimer. Ar trebui să faci acest test dacă ai risc pentru boli cardiovasculare, mai exact: colesterolul mare, tensiune arterială crescută, sau boli de inimă în familie.
Testul HIV
Virusul HIV se poate transmite prin contact sexual, prin contactul cu sânge infectat. Este important să-ţi faci testul HIV, chiar dacă riscul de a avea infecţia este scăzut, pentru că cei care au virusul nu prezintă semne ale bolii şi adesea nici nu ştiu că sunt purtători. Testul indică prezenţa în organism a anticorpilor împotriva HIV, virusul care cauzează boala SIDA. Relevanţa testului este corectă dacă între momentul infectării şi test au trecut minimum 3 luni. Ar trebui să-l faci dacă ai avut un contact intim neprotejat dacă afli că partenerii tăi au avut partenri multipli sau au folosit droguri injectabile, sau dacă eşti însărcinată.
Anual, fă testul Papanicolau
Periodic, trebuie să faci câte un consult ginecologic, dar anual este important să faci testul Papanicolau pentru a descoperi dacă ai vreo afecţiune genitală, sau dacă eşti predispusă la cancer de col uterin. Testul nu este dureros, durează puţin şi constă în recoltarea unei probe de celule din mucoasa colului uterin. Prin această metodă sunt descoperite leziuni inflamatorii, infecţii vaginale sau modificări celulare specifice, aparute ca urmare a prezenţei virusului papiloma de tip uman (HPV), o infecţie cu transmitere ce afectează până la 85% dintre femei. Testul trebuie făcut anual, de orice femeie care şi-a început viaţa intimă.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.