Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Bananele vin într-o varietate de forme și dimensiuni, de la cele în miniatură de dimensiuni deget, până la bananele gigantice. Există un număr considerabil de oameni care consumă zilnic banane. Dar, deși sănătoase, dacă mâncăm în fiecare zi banane s-ar putea să resimțim anumite schimbări.
Ce se întâmplă dacă mănânci banane zilnic
Mâncarea sănătoasă nu este întotdeauna gustoasă. Dar dacă vorbim despre banane, nu este cazul. Motiv pentru care este de două ori mai plăcut să afli că acestea nu numai că aduc satisfacție papilelor tale gustative, ci și multe beneficii pentru sănătatea ta.
Fructele de banane sunt recomandate la fiecare masă
1. Presiunea arterială va reveni la normal
Bananele reduc tensiunea arterială crescută. Cconțin aproximativ 420 mg de potasiu.
2. Greutatea în exces dispare
Bananele sunt bogate în fibre, ceea ce te face să nu mai vrei să mănânci odată consumate. Bananele conțin și un fel de amidon care îți reduce pofta de mâncare și te împiedică să te îngrași. Reduce nivelul zahărului din sânge și crește sensibilitatea organismului la insulină. Dacă celulele corpului nu sunt sensibile la insulină, nu pot absorbi glucoza, iar pancreasul începe să o producă în cantități mai mari. Dacă organismul acumulează grăsime depinde de insulina prezentă.
3. Riscul de anemie scade
Anemia provoacă paloare, oboseală și senzație de respirație. Este rezultatul unei reduceri a globulelor roșii și a unui nivel scăzut de hemoglobină în sânge. Fructele de banane conțin mult fier, ceea ce stimulează producția de celule roșii din sânge. Bananele conțin și vitamina B6, care reglează nivelul glicemiei, ajutând persoanele cu anemie.
4. Digestia se îmbunătățește
Bananele sunt ușor de digerat și nu irită tractul gastro-intestinal. Amidonul rezistent conținut în banane nu este digerat și ajunge în intestinul gros, unde servește ca mediu nutrițional eficient pentru bacteriile sănătoase. Bananele pot fi consumate atunci când o persoană are gastrită și arsuri la stomac și restabilește mineralele pierdute atunci când o persoană suferă de diaree.
5. Nivelurile de stres vor scădea
Bananele îți îmbunătățesc starea de spirit. Acestea conțin triptofan, care este cerut de corpurile noastre pentru a primi serotonină („hormonul fericirii”). În medie, fiecare banană conține aproximativ 27 mg de magneziu. Acest mineral este responsabil pentru producerea unei bune dispoziții și a unui somn sănătos.
6. Deficitul de vitamine va fi refăcut
Bananele sunt bogate în vitamina B6. În medie, o banană conține aproximativ 20% din necesarul zilnic de vitamina B6. Acest lucru vă ajută corpul să producă insulină, hemoglobină și aminoacizi care sunt necesari pentru crearea de celule sănătoase. Deși de obicei credem că portocalele și căpșunile conțin cea mai mare cantitate de vitamina C, bananele conțin de fapt 15% din norma noastră zilnică de substanță importantă. Vitamina C este un important antioxidant care neutralizează radicalii liberi dăunători (molecule active cu electroni insuficienți care pot distruge celulele corpului). De asemenea, ajută la menținerea sănătății vaselor de sânge și produce colagen.
7. Nivelurile tale de energie vor crește
Potasiul conținut în banane vă protejează mușchii de crampe, în timp ce carbohidrații vă oferă suficientă energie pentru a suporta un antrenament greu.
Schimbările imediate care au loc în corpul tău
Crampele musculare sunt unul dintre cele mai neplăcute efecte secundare ale antrenamentului. Desigur, pentru că viața nu este corectă, aceste evenimente dureroase se pot întâmpla chiar și atunci când nu transpiri și, uneori, apar doar dacă te uiți la televizor sau te plimbi dintr-o parte în alta a camerei.
Crampele se pot datora deshidratării sau lipsei de nutrienți. Nutrienții care au fost asociați cu ameliorarea crampelor musculare sunt potasiu, calciu, sodiu și magneziu. Fructele de banane conțin trei dintre acești patru nutrienți, lipsiți doar de sodiu.
Recomandarea medicilor este să avem pe masă banane
În timp ce o banană conține 9% din aportul zilnic recomandat de potasiu și 8% din aportul zilnic recomandat de magneziu, acestea conțin doar aproximativ 1% din aportul zilnic recomandat de calciu, așa că, deși poate ajuta la prevenirea crampelor ocazionale, ar trebui să vă asigurați că vă uitați la alte surse atunci când vine vorba de a obține restul de calciu de care aveți nevoie în dietă.
Când vorbim de fructele de banane, știm că acestea au trei zaharuri naturale, fructoză, glucoză și zaharoză. Deci, sunt o alegere obișnuită pentru sportivi și pentru alții care caută un impuls rapid de energie. Toate aceste trei zaharuri naturale conțin aceleași calorii, dar organismul le procesează diferit.
Fructoza și glucoza sunt absorbite direct în fluxul sanguin, în timp ce zaharoza trebuie mai întâi descompusă de organism. Aceasta înseamnă că fructoza și glucoza vă vor furniza energie imediată, în timp ce zaharoza va furniza energie într-o perioadă scurtă de timp.
Fructele de banane ajută la dietele de slăbire
Deoarece bananele tind să aibă doar aproximativ 100 de calorii și o cantitate minusculă de grăsime, acestea sunt o opțiune excelentă dacă încercați să reduceți kilogramele. Nu numai că acest fruct cu coajă și mâncare oferă substanțe nutritive esențiale, dar conține și substanțe care vă vor ajuta să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp, astfel încât să nu fiți tentați să începeți să mâncați altceva imediat după aceea.
Dieta cu banane
Bananele care încă mai au un pic de verde conțin ceea ce se numește amidon rezistent, un carbohidrat nedigerabil care funcționează la fel în corp ca fibrele solubile. Bananele necoapte conțin și pectină, care este o substanță asemănătoare fibrelor. Unora le place gustul de clorofilă care este atât de proeminent în bananele verzi-galbene, dar dacă nu, bananele mai coapte au și fibre solubile în ele.
Bananele ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge
Fructele de banane au un indice glicemic scăzut până la mediu, care este o scală care determină cât de repede un aliment crește nivelul zahărului din sânge. Cu cât numărul este mai mic înseamnă că alimentele în cauză sunt digerate și absorbite mai lent, ceea ce duce la o creștere mai gradată și mai puțin imediată a nivelului de zahăr din sânge și insulină. În timp, vârfurile de zahăr din sânge, așa cum sunt cunoscute, pot duce la întărirea și îngustarea vaselor de sânge, ceea ce poate duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.
Creșterile necontrolate ale zahărului din sânge pe termen lung pot determina, de asemenea, ca organismul să devină incapabil să scadă singur glicemia, cunoscută și sub numele de diabet de tip 2. Indicele glicemic al bananelor este în jur de 30 când sunt necoapte și 60 când sunt coapte. În medie, valoarea este de 51. Ca urmare, bananele nu vor determina creșterea zahărului din sânge.
Concluzii:
Bananele sunt un fruct ieftin, aproape omniprezent. Sunt plăcute cu fructe, bufete de mic dejun continental la hotel, prânzuri școlare, chiar și distribuitoare automate. Sunt accesibile, portabile, hrănitoare, ușor de mâncat, făcându-le alegeri bune pentru toate aceste scopuri și nu numai. Unii oameni le iubesc, alții le urăsc absolut și nu se vor atinge deloc de ele. După cum se dovedește, bananele fac o călătorie destul de mare pentru a ajunge la tine, și întregul proces este mult mai puțin natural decât ți-ai dori probabil să crezi.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.