Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Acidul si nivelul alcalin sunt masurate pe o scala a pH-ului, astfel ca o crestere a aciditatii determina scaderea pH-ului si instalarea acidozei, in timp ce o crestere a alcalinitatii face ca nivelul ph-ului sa creasca si deci, sa apara alcaloza.
In general, nivelul pH-ului sanguin trebuie sa aiba valori intre 7,35-7,45 – usor alcalin. Cel mai la indemana mod de a mentine acest nivel constant este printr-o alimentatie alcalina. Aceasta ajuta pH-ul sangelui sa se mentina in limitele normale fara prea mult efort si in acest sens, doctorul imunolog Tania Bejan sfatuieste ca 60-80% din dieta sa fie constituita din alimente ce contin elemente alcaline si 20-40% din alimente ce contin elemente acide. Aciditatea excesiva duce la imbolnavirea organelor prin care se excreta acizii: rinichii, plamanii, pielea, ficatul si intestinele.
Dieta alcalina:
Legume (ridichi, dovleac, cartofi noi, salata verde, patrunjel, usturoi, vinete, conopida, busuioc, coriandru, andive, varza, mazare, chilli, asparagus etc)
Fructe (avocado, lamaie, nuca de cocos proaspata, grepfrut etc)
Cereale si leguminoase (stir, mei, linte, soia, Kamut, orez brun, fasole etc)
Seminte (migdale, seminte de in, de susan, de floarea soarelui,cocos etc)
Ulei (de in, de avocado, de cocos etc)
Germeni (de soia, de ridiche, de broccoli, de Quinoa, etc)
Verdeata (mladite de grau, de orz, ovaz, pir tarator, coada calului etc)
Paine (paine cu germeni, lipie cu drojdie etc)
Ceaiuri (negru, alb, verde)
Alimente acide
Carne (vitel, porc, peste, vanat, midii, carnati, slanina etc)
Lactate (unt, branza, lapte, zer, frisca, branza de soia)
Oua
Indulcitori (zaharina, zaharoza, sucraloza, miere, sirop de artar, roscove, sirop de fructoza)
Bauturi (energizante, cafea, ceai negru, pasteurizate, cacao etc)
Sosuri (maioneza, wassabi, mustar, ketchup)
In ceea ce priveste alimentatia zilnica si alcalinitatea acesteia, doctorul imunolog Tania Bejan explică:
“Daca doriti sa ramaneti curand insarcinata, orientati-va alimentatia spre una de tip alcalin, bogata in alimente proaspete si sanatoase, in proportie de 80%, deoarece o astfel de dieta poate determina adesea scaderea nivelului de infertilitate”.
“Marul, portocala, banana – consumate dimineata pe stomacul gol – au efect alcalin, insa consumate seara vor produce senzatia de “arsura la stomac”. Mai mult decat atat, mancate corect, aceste fructe aduc beneficii unice sistemului imunitar, cresc productia de imunoglobuline care protejeaza impotriva virusurilor”
Evitarea alimentelor procesate precum: paine, paste, cereale, cafea, zahar, produsele in conserva, deoarece contribuie la inducerea starii de hiperaciditate. Astfel, alimentele integrale si neprocesate aduc cele mai multe beneficii pentru mentinerea unui pH echilibrat al sangelui.
“Daca sunteti adeptii unei dietei raw, desi nu sunt multe alimente acide incluse in aceasta dieta, va puteti baza pe banane, coacaze, mure, prune, orez brun, dovleac, cacao sau fistic”
Problema alimentatiei si atentia pe care aceasta o necesita are o importanta cu atat mai mare in cazul femeilor insarcinate.
Se întâlnesc două prietene:
- Ce mai faci, dragă?
- Sunt supărată! Soţul meu m-a jignit serios!
- Cum aşa?
- L-am rugat să-mi dea 300 de euro ca să mă duc la un salon de înfrumusețare, el s-a uitat la mine și mi-a dat 500!
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.