Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
În afară de cauzele evidente pentru durerile de spate, ca de exemplu o geantă prea grea, specialiştii au identificat şi altele, cum ar fi folosirea smartphone-ului. Astfel de cauze trebuie identificate din timp pentru a evita durerile îngrozitoare ce pot apărea, informează Mediafax.
Scaunul de birou
Chiar şi un scaun scump, ergonomic poate fi nociv pentru spate, dacă stai pe el toată ziua fără pauză. Statul pe scaun nu numai că diminuează cantitatea de sânge către discurile intervertebrale, uzându-le, dar pune şi cu 30% mai multă presiune pe coloana vertebrală decât statul în picioare sau mersul, potrivit chiropracticianului Todd Sinett.
Pantofii nepotriviţi
Când purtaţi pantofi cu toc, picioarele ating pământul de la vârf şi nu prin mişcarea normală de la călcâi, suprasolicitând genunchii, şoldurile şi spatele. În plus, pantofii cu toc mută centrul de greutate al corpului, aşa că masa nu va mai fi suportată uniform de coloană, explică Sinett. Alţi pantofi cu probleme sunt cei fără partea din spate, în care călcâiul de poate deplasa dintr-o parte în alta.
Smartphone sau multiubita tabletă
Tehnologia mobilă nu a fost tocmai blândă cu spatele şi gâtul nostru, potrivit lui Heidi Prather, specialistă în medicină şi reabilitare. "Suntem tot timpul aplecaţi asupra laptop-urilor, iPad-urilor şi smartphone-urilor noastre. Această poziţie cu capul în jos suprasolicită muşchii gâtului, iar durerea se poate extinde până în partea de jos a spatelui", explică Prather.
Kilogramele în plus
Chiar şi câţiva centimetri în plus pe talie fac ca pelvisul să se încline înainte, iar restul corpului lucrează pentru a se menţine în echilibru. Aceasta poate suprasolicita partea de jos a spatelui, spune doctorul Akuthota.
Sutienul nepotrivit
În mod evident, femeile cu sâni mari suportă o mai mare greutate pe partea din faţă a corpului decât celelalte. Asta le poate provoca dureri la gât şi la muşchii spatelui, spune Sinett.
Programul supraaglomerat şi stresul
Ca şi restul corpului, muşchii spatelui se încordează când eşti stresat, încât la un moment dat poţi avea spasme. Stresul sporeşte totodată producţia de cortizol, un hormon care favorizează inflamarea şi poate provoca durere. În plus, "stresul cronic afectează modul în care este percepută durerea", astfel încât persoanele stresate vor face mai greu faţă durerilor de spate, spune doctorul Alan Hilibrand. (DorohoiNews.ro)
Un tip, mort de beat, stă pe trotuar în faţa unui bar. Un străin vrea să îl ridice. Insul îi zice:
- Hei! Ştii tu cine sunt eu?
- Nu! Cine?
- Isus Hristos!
Străinul nu-l crede, însă insul ţine morţiş să i-o dovedească.
- Vino cu mine!, îi spune insul, intrând în bar, cu străinul după el.
Barmanul îl vede pe beţiv şi zice supărat:
- Isuse! Iar eşti aici...
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.